Gündem

Gülerce: Bunların “Hak, hukuk, adalet” çağrıları Amerikan menfaatleri için

"Cumhur İttifakı yüreklerini titretiyor"

09 Mayıs 2019 08:47

Bir dönem adı Gülen cemaati ile anılan Star yazarı Hüseyin Gülerce, CHP'lilerce sıklıkla slogan olarak kullanılan "Hak, hukuk, adalet" çağrısının Amerikan menfaatleri için yapıldığını iddia etti. Gülerce, "Bakmayın siz, 'Her şey çok güzel olacak' deyip daha şimdiden 23 Haziran’da kazanmış gibi yapanlara. Cumhur İttifakı yüreklerini titretiyor" ifadesini kullandı. 

Gülerce'nin "6 maddede İstanbul seçimi" başlığıyla yayımlanan yazısının ilgili bölümü şöyle:

İstanbul’da 23 Haziran’da sadece büyükşehir belediye başkanlığı için seçim var. YSK’nın pazartesi günkü kararından sonra ortalık toz duman. 

1. CHP çok kötü oldu. Kılıçdaroğlu “çete üyesi” dediği 7 hâkimin ismini partisinin Grup Toplantısında okuyarak yuhalattı. Onları hedef gösterdi. O hâkimlerin şu anda can güvenliği tehlike altında. 

2. Kılıçdaroğlu YSK üyelerine hakaret ve tehdidi daha önce de yaptı ve kendisine yargıda dokunulmadı. Sıradan bir vatandaş hâkimler hakkında imalı bir baskıda bulunsa başına neler gelir? Kılıçdaroğlu’na bu cüretinin, kabadayılığının, hukuksuzluğun bedeli neden ödettirilmiyor? 

3. Bazı hukukçu akademisyenler, “tarafsız, bağımsız yargı” maskeli balosunun müdavimleri bildik simalar, hemen bir koro oluşturarak YSK’nın kararını “hak gaspı” olarak değerlendirdiler ve “Türkiye’de yargı bitmiştir” fetvasını verdiler. 

Bunların hiçbirini ciddiye alamayız. Çünkü alayı, Moğultay ve Seyfi Oktay döneminde yargının nasıl CHP zihniyetine teslim edildiğini, bir mezhepçi yapılanmanın yargıyı nasıl esir aldığını, FETÖ’nün Yüksek Yargının bütün kurumlarını nasıl kontrol ettiğini, kürsü hâkim ve savcılarının üçte birini nasıl ele geçirdiğini hiç dile getirmediler.  Bunlar samimiyetsiz ve çifte standartlıdır. “Hak, hukuk, adalet” çağrıları sadece kendi zihniyetleri, ideolojileri/mezhepleri ve Amerikan menfaatleri içindir… 

(...)

Bakmayın siz, “her şey çok güzel olacak” deyip daha şimdiden 23 Haziran’da kazanmış gibi yapanlara. 

Cumhur İttifakı yüreklerini titretiyor. 

Şevk, heyecan, moraller yüksek olsun aziz millet evlatları. Teker tümseği aştı… 

Yazının tamamı için tıklayın