Gündem

Güler Sabancı: Çağdaş Türkiye’ye kızların okumasını tartışmak yakışmaz

Sabancı, her alanda ilerlemek için kadının gücünün olmazsa olmaz olduğu belirtti

07 Mart 2019 14:58

Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı Dünya Kadınlar Günü mesajında, kız çocuklarının eğitimine vurgu yaptı, dünyanın 'teknoloji ve bilime odaklanarak dijitalleşme, büyük veri ve yapay zekayla geleceği şekillendirmeye' çalıştığını ifade etti. Sabancı, açıklamasında erken yaşta evliliğin engellenmesi konusunda yapılması gereken çalışmaların da altını çizdi.

Yaşamın her alanında eşitliğin sağlanması için öncelikli koşulun eğitimde eşitlik olduğunu belirten Sabancı, toplumsal gelişmenin kadınların her alanda hayata katılımıyla mümkün olacağını; bilimde, sanayide, üretimde ilerlemek için kadın gücünün olmazsa olmaz olduğunu ve bu güçten ancak eğitimle yararlanılabileceğini söyledi.

Sabancı'nın mesajının ilgili bölümü şöyle:

"Yaşadığımız dönemde, dünya teknoloji ve bilime odaklanarak dijitalleşme, büyük veri ve yapay zekayla geleceği şekillendirmeye çalışırken; çağdaş Türkiye’ye kızların okumasını tartışmak yakışmaz. Ülkemizde kız çocuklarının eğitimi için yıllardır sürdürülen çalışmaların sonuçlarını rakamlarla görmek çok güzel ancak oranlar maalesef hala erkeklerin gerisinde kalıyor. Ne yazık ki hâlâ kız çocuklarının okuyup okumayacağını tartışıyoruz. Oysa bizim bunları geride bırakarak; eğitimin kadın ve erkek tüm bireylerin hakkı olduğunu çoktan kabul etmiş olmamız gerekiyor. Bu nedenle Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle bir kez daha vurgulamak isterim ki, eğitim ve her alanda eşitlik insan hakkıdır, tartışılmaz."