Gündem

Gülay katilini videoya çekmişti, babası konuştu: Sadece kızımız ölmedi, aile olarak hepimiz öldük

Gülay Şimşek, koruma talep etmiş ancak katili Onay'ın kendisine ve ailesine zarar vermeme sözü üzerine şikâyetini geri çekmişti

04 Ağustos 2019 12:45

Kayseri’de ayrılmak istediği sevgilisi Özkan Onay (36) tarafından tabancayla vurularak öldürülen Gülay Şimşek’in (27) babası Kazım Şimşek, olayın bütün kadınlara yönelik işlenen insanlık suçu olduğunu söyledi. Şimşek, "Sadece kızımız ölmedi. Aile olarak hepimiz öldük. O kurşun hepimize sıkıldı. O kurşun tüm Türkiye’ye sıkıldı"  dedi.

Olay, 3 gün önce Serçeönü Mahallesi Ahmetpaşa Caddesi’nde meydana geldi. İnşaat firmasında sekreter olarak çalışan Gülay Şimşek, bir süredir birlikte olduğu Özkan Onay’dan ayrılmak istedi. Ancak Özkan Onay ayrılmaya karşı çıkarak, genç kızın peşini bırakmadı. İşsiz olduğu öğrenilen Onay mesai bitiminde Şimşek’in karşısına çıktı. İkili, tartışmaya başladı. Tartışma sürerken Özkan Onay, belinden çıkardığı tabanca ile Şimşek’e 3 el ateş etti. Şimşek kaldırıldığı Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde doktorların çabalarına rağmen kurtarılamadı. Kaçan cinayet zanlısı Özkan Onay  ise Kırşehir’in Mucur ilçesinde, yakalanarak,  gözaltına alındı ve tutuklandı.

Koruma talep etmiş

BirGün'ün haberine göre kızını toprağa vermenin acısını yaşayan baba Kazım Şimşek, Özkan Onay’ın kızını iş çıkışı takip ettiğini, planlı bir şekilde öldürdüğü anlattı. Olayın kendilerini derinden etkilediğini belirten baba Şimşek, şöyle konuştu:

“Bu sadece kızıma yönelik bir olay değil. Türkiye’deki bütün kadınlara karşı işlenmiş insanlık suçudur. Gerek İçişleri gerekse Adalet Bakanlığı’nın bu konuyla ilgili ciddi anlamda tedbir alması lazım. Benim kızım masum. Kızım ilgili mercilere gidip, ‘beni tehdit etti’ diyor. Kendisi için koruma talep ediyor. ‘Beni koruyun’ demiş. Ancak kızım daha sonra bu kişinin ‘ben seni hiçbir şekilde tehdit etmeyeceğim, seni takip etmeyeceğim, sana bir şey söylemeyeceğim’ diyerek, söz vermesi üzerine şikâyetinden vazgeçiyor. Sonuç itibariyle bir müracaat varsa bunun değerlendirilmesi gerekirdi.”

“Sadece kızımız ölmedi. Aile olarak hepimiz öldük"

Kızına sıkılan kurşunun tüm ailesine sıkıldığını kaydeden baba Şimşek, “Sadece kızımız ölmedi. Aile olarak hepimiz öldük. O kurşun hepimize sıkıldı. O kurşun tüm Türkiye’ye sıkıldı. Bir babanın en büyük acısı kendi kızının cenazesinde saf durmasıdır. Gidip mezarında toprak atmasıdır. Bundan daha acı bir olay yok. Bu olaya ‘dur’ denilmesi için tedbirlerin alınması gerekiyor. Benim kızım bir cinayete kurban gitti, ölmedi” dedi.

Videoya çekmişti

Gülay Şimşek'in, 13 gün önce katiliyle konuşurken çektiği video ortaya çıkmıştı. Videoda, 27 yaşındaki Şimşek'in annesi şahitliğinde katili Özkan O. ile konuştuğu görülüyor. Katilin videoda Şimşek'e yaklaşmayacağı, ona veya ailesine zarar vermeyeceği veya rahatsız etmeyeceğine söz verdiği görülüyor. Şimşek videoyu bitirirken "Bu video sadece delil niteliğindedir ve sadece benim başıma bir şey geldiğinde ortaya çıkacaktır. ... Bir daha da görüşmeyeceğiz ve kendisinden söz aldım. Bana zarar vermeyeceğine, kızıma ve aileme zarar vermeyeceğine dair söz aldım." diyor.

TIKLAYINIZ - 4 kurşunla öldürülen kadın, katilinin videosunu çekmiş