Gündem

Gözaltındaki gazetecilerden mesaj: Gazeteciliği savunmaya çağırıyoruz

30 Nisan 2023 18:37

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında dün Diyarbakır’da gözaltına alınan ve bugün Ankara’ya götürülen gazeteciler Dicle Müftüoğlu ve Sedat Yılmaz avukatları aracılığıyla mesaj gönderdiler.

Artı Gerçek'in haberine göre; Kamuoyuna ve meslektaşlarına "dayanışma" çağrısında bulunan Yılmaz ve Müftüoğlu, gazeteciliği savunmaya çağırdılar.

Dicle Müftüoğlu, gönderdiği mesajda "30 yılı aşkın bir geleneğin devamcıları olarak bir kez daha susturulmaya çalışılıyoruz. Daha 2 gün önce Diyarbakır’da yapılan operasyonda 5 gazeteci tutuklandı. Yıllardır benzer operasyonlarla bizi kriminalize etmeye çalışanlara inat hakikat arayışımız sürüyor. Hiçbir engelleme bu gerçeği karartamaz. Tüm meslektaşlarımı da bütün bu karartma operasyonlarına karşı gazeteciliği savunmaya çağırıyoruz” dedi.

Sedat Yılmaz, "Sevgili meslektaşlarım ve çalışma arkadaşlarım. Gayet güçlü neşeli ve kudretliyim. Mafya bozuntusu, uyuşturucu baronlarına boyun eğmemiz, kalemimizi bükmemiz söz konusu olamaz. Sizden beklediğim dayanışmayı güçlü kılmanız. Dicle Müftüoğlu arkadaşımı da gördüm, sizlere selamları var. Ben, eşim, kız kardeşim gözaltındayız. 13 yaşındaki kızımızı Diyarbakır’da tanıdıklarımıza bırakmak zorunda kaldık. Selam ve sevgilerimle" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 49 kişi hakkında başlattığı soruşturma kapsamında 15 ilde evlere baskın yapıldı.

Baskında, Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) Eş Başkanı Dicle Müftüoğlu, Mezopotamya Ajansı (MA) editörü Sedat Yılmaz, eşi Selma Yılmaz Diyarbakır’da, Sedat Yılmaz’ın kardeşi Filiz Yılmaz ise İstanbul’da gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar Ankara’ya götürüldü.