Gündem

Gözaltına alınan Ece Ronay, adliyeye sevk edildi

Ronay'ın paylaştığı video sonrasında eski eşinin galerisi kurşunlanmıştı

18 Aralık 2023 10:50

Hakkında “azmettirmek” suçlamasıyla savcılık tarafından çıkarılan yakalama kararı sonrası gözaltına alınan Ece Ronay ve beraberindeki 5 kişi, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Sosyal medya fenomeni Ece Ronay T. hakkında “azmettirmek” suçlamasıyla savcılık tarafından yakalama kararı çıkarılmıştı. Ronay ve beraberindeki 5 kişi, İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü birimleri tarafından 15 Aralık'ta gözaltına alınmıştı.

Ece Ronay ve beraberindeki 5 kişi asliyeye sevk edildi.

Toplam 6 şüpheli sağlık kontrollerinin ardından Anadolu Adliyesi'ne götürülecek. Şüphelilerin mahkemeye çıkarılması bekleniyor.

Sosyal medya fenomeni Ece Ronay, eski eşi Mehmet Bilir'in çocuklarını kaçırdığı iddiasıyla gündeme gelmişti. Öte yandan Ece Ronay sosyal medyadan bir video paylaşmış, eskieşinden bahsederek “2 tane arabası şu an Gebze'de M.A isimli galeride sergileniyor. Korkusundan, o adamlara 'Param yok' demek için, denetimler patlarsa başına iş gelmesin diye arabaları bu galeriye koydu” demişti. Ronay’ın bu paylaşımından bir gün sonra Kocaeli'nin Gebze ilçesinde, başına motosiklet kaskı takan 2 şüpheli "Ağabeyime selam olsun, kılıcı keskin olsun" dedikten sonra söz konusu oto galeriye kurşun yağdırmıştı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ronay'ın eşi Mehmet Bilir'e ait olan 2 işyerine ateş açılması sonrası, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatmıştı. Yapılan çalışmaların ardından işyerlerini kurşunladıkları tespit edilen 5 şüpheli ile bu kişilerin azmettirdiği değerlendirilen Ece Ronay gözaltına alınmıştı.