Gündem

Gözaltına alınan Cumartesi Anneleri/İnsanları serbest: Sesimiz, zorbalığa itirazdır

15 Temmuz 2023 16:47

Galatasaray Meydanı’nda açıklama yapmak isterken gözaltına alınan Cumartesi Anneleri/İnsanları ve haber takibi yapan PİRHA muhabiri Dilan Şimşek, serbest bırakıldı. 

Gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talep etmek için Galatasaray Meydanı’nda 1995'ten beri oturma eylemi yapan Cumartesi Anneleri, Anayasa Mahkemesi'nin verdiği hak ihlali kararına rağmen 15 haftadır engelleniyor.

Kararın Beyoğlu Kaymakamlığı'na tebliğ edilmesine rağmen 955. haftadaki eylemlerinde de engellenen Cumartesi Anneleri, meydana yaklaştırılmadan Meşrutiyet Caddesi'nde kelepçelenerek gözaltına alındı.

Eylemde haber takibi yapan PİRHA muhabiri Dilan Şimşek de darp edilerek gözaltına alındı.

Gözaltına alınan Hanife Yıldız, İrfan Bilgin, Mikail Kırbayır, Besna Tosun, Ali Tosun, Hasan Karakoç, Gülseren Yoleri, İsmail Yücel, Davut Arslan, Cihan Kaplan, Cüneyt Yılmaz, Maside Ocak, Leman Yurtsever, Hatice Onaran ve Dilan Şimşek'in de olduğu kayıp yakınları ve insan hakları savunucuları akşam saatlerinde serbest bırakıldı.

Cumartesi Anneleri hesabından yapılan paylaşımda, "Sesimiz insanın zulme, zorbalığa karşı itirazıdır, susmayacağız" denildi