Spor

(Görüntülü Haber) Kulüpler Birliği Başkanı Orman: "Amacımız yasalarda yapılacak düzenlemelerle futbolumuzun marka değerine yönelik çalışmaları bitirmek" (1)

"İlk etapta yapısal problemleri çözmemiz lazım" Olgucan KALKAN - İbrahim ALİOĞLU / İSTANBUL, (DHA) Kulüpler Birliği Vakfı, bugün İstanbul Maslak'ta bulunan merkezinde bir toplantı düzenledi

28 Şubat 2018 20:28

\"İlk etapta yapısal problemleri çözmemiz lazım\" Olgucan KALKAN - İbrahim ALİOĞLU / İSTANBUL, (DHA) Kulüpler Birliği Vakfı, bugün İstanbul Maslak\'ta bulunan merkezinde bir toplantı düzenledi. Yapılan toplantının ardından açıklamalarda bulunan Kulüpler Birliği Başkanı Fikret Orman şöyle konuştu: \"Gündemimiz yeni çıkacak Kulüpler Birliği Yasası\'ydı. Futbolun marka değerinin yükseltilmesi için alınacak tedbirleri konuştuk. Bütün kulüpler anlaştı. Amacımız sezonun sonuna kadar bu yasa ve 6222 sayılı yasada yapılacak düzenlemelerle futbolumuzun marka değerine yönelik çalışmaları bitirmek. İlk işimiz kanunsal konuları oturtmak. Bir sonraki toplantıya kadar yasa taslakları sonucuna ulaşmış olacağız. UEFA; kuralları çerçevesinde, kanun koyucu, özerk olan futbola fazla müdahale edemiyor. Bazı kararlar içsel olarak verilecek. Süper Lig A.Ş. kanunlaşırsa, kulüplerin finansal noktalarını düzeltmek için daha önceden hazırlandığımız zaman planlamasını onaylayacağız. Kulüpler Birliği Vakfı nezdinde alınmış bir karar olacak. Başbakanımız ve bakanlarımızın süreçleri var. Mayıs ayına kadar bu kanunları meclisten geçirmek istiyoruz. Mart ayında kendi içimizdeki süreci tamamlayacağız. Hükümetimize, Spor Bakanımıza kendi geldiğimiz noktayı anlatacağız ve uzlaşma içinde olacağız. Hükümetin spora verdiği destekle, futbolun izlenebilirliğini artırmak için yüksek iradesi var.\" \"İLK ETAPTA YAPISAL PROBLEMLERİ ÇÖZMEMİZ LAZIM\" Kulüplerin borçlarının mevcut başkan ve yönetime yüklenmesi şartının, çıkacak olan yasada olup olmayacağı sorusuna yanıt veren Fikret Orman, \"Kulüpleri biz borçlandırmadık. Bizden önce gelen borçlar var. Tekneyi hem yüzdürmek lazım hem de finansal açıdan yürümek lazım. Benim açımdan en büyük kriter, Beşiktaş\'ın şampiyonluğu, Kayserispor açısından ilk 2\'de 3\'te olmak. Bunun için uğraş veriyoruz. Bir taraftan da finansal durumu toparlamak lazım. İlk etapta yapısal problemleri çözmemiz lazım. Kanun koyucunun gücünü arkamıza alıp diğer işlere bakmalıyız. Bütün yetkiler kanunla TFF\'ye verilmiş durumda. Burası bir vakıf. Personel sayısı da çok kısıtlı. Sadece 2 kişi çalışıyor. Burası ayrı bir yapı olarak oluşacak\" diyerek sözlerini noktaladı.

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştir