Spor

Gökhan Çıra'ya PFDK'dan 5 maç men

23 Aralık 2019 16:36

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK)'nun kararına göre Galatasaray-Tuzlaspor maçında Gökhan Çıra'nın, müsabaka sonrası sportmenliğe aykırı açıklamada bulunması ve rakip takım sporcusuna yönelik hakareti nedeniyle 5 resmi müsabakadan men edildi. Ayrıca Çıra, 7 bin 500 TL para cezasına çarptırıldı. 

Kurul ayrıca Bayram Olgun'a 1 maç ve 3 bin TL Kerem Şahin'e ise 4 maç ceza verdi. Açıklamada Tuzlasporlu yönetici Muhammet Ali Kanıçok'a 45 gün hak mahrumiyeti 17 bin lira para cezası verildiği kaydedildi. Ayrıca Tuzlaspor Kulübü'ne de 30 bin TL para cezası verildi.

Çıra, Soyunma odasında çekildiği bir fotoğrafı, “Çok şükür bütün takım arkadaşlarımızın ayağına sağlık. Büyüklük isimle olmuyormuş. Şimdi ikinci maça çok iyi hazırlanıp turu geçmekte. herkesin ayağına sağlık, bravo takım, tebrikler” notuyla Instagram'da paylaşmıştı.

Maçın ardından ise Muslera, Gökhan Çıra'nın yanına gidip, 'Galatasaray-Tuzlaspor: 0-2’ diye yazıp fotoğraflı paylaşım yapan futbolcuya “N’oldu, konuşsana!” diye çıkışmasının ardından ikilinin yaşadığı bu diyalog sahanın karışmasına neden olmuştu.