Spor

Giovanni van Bronckhorst: Bitiricilikte iyi değildik

22 Eylül 2024 23:02

T24 Spor

Trendyol Süper Lig'de Beşiktaş ile Eyüpspor karşılaştı. Mücadele 2-1 Beşiktaş üstünlüğüyle sona erdi. Siyah-beyazlılar 5. maçı sonunda 4. galibiyetini aldı ve 13 puana yükseldi.

Maçın ardından Beşiktaş teknik direktörü Giovanni van Bronckhorst açıklamalarda bulundu. 

Giovanni van Bronckhorst maç sonrasında; "İyi bir maçtı. Çok şey yaşandı ve maçın içinde her şey vardı. Bugün 2 büyük şansı kaçırdık tek farkla öndeyken. 1-1 olduktan sonra da tekrar öne geçmemiz için inancımızı koruduk. Net bir penaltı kazandık. Kalan bölümde de skoru koruduk. İyi bir takıma karşı oynadık. Bugün ilk yenilgilerini aldılar. Bu da onların kalitesini gösteriyor. Günün sonunda bizim için önemli bir galibiyetti." dedi. 

"Bitiricilikte iyi değildik"

Beşiktaş teknik direktörü sözlerinin devamında; "Şansları yarattık ama bitirme noktasında iyi değildik. Bazen goller geç gelir ama günün sonunda 3 puanı aldık. Önümüzdeki maçlarda bu gol fırsatlarını bitirmeye odaklanmalıyız." ifadelerini kullandı.

Ajax maçı için konuşan deneyimli teknik direktör; "Öncelikle ülkeme döneceğim için mutluyum. Ajax ile Avrupa'daki ilk maçımızı oynayacağız. Dinlenmek için 3 günümüz var. Kazanacağımıza inanarak oraya gitmemiz gerekiyor." sözlerini sarfetti.  

Derbi sorusunda cevap

"Ben kendi adıma konuşabilirim; her hocanın kendi hazırlık tarzı vardır. Derbiler özel maçlardı, hem Türkiye'de hem diğer ülkelerde. Derbiyi izledim. Her iki rakibe karşı takımımı hazırlayacağım. Galatasaray'a karşı daha yeni oynadım. Fenerbahçe de çok maç oynadı. Maçları izlerken genel olarak kendi takımımı hazırlamak için izlerim. Her takımı izlerim. Ajax'ı da izledim, derbiyi de izledim. Bu işimin bir parçası. Takımımı taktiksel olarak hazırlamam gerekiyor. Her iki hocanın da tarzını görüyoruz. Şu anda benim enerjim tamamıyla Ajax maçına hazırlamak. Fenerbahçe veya Galatasaray'a hazırlamıyorum, bunu zamanı gelince yapacağım."

Muçi neden kadroda yok?

"Muçi kadroda yok. Geçen hafta Cher yoktu. Kadroda olmayan oyuncular ile ilgili sorular sorulabilir ama 21 kişilik bir kadro oluşturup 11'le sahaya çıkıyoruz. Bu konuda bana güvenin. Rakibe, form durumlarına göre kadro oluşturuyoruz. Bir bütünü düşünerek kadroyu oluşturuyoruz. Zannetmeyin ki maçları izleyip 21 kişi seçiyoruz. Tüm hafta takımı yakından takip ederek bu tip kararlar alıyoruz. Sakat olan Necip dışında herkes idmanlarda bize hazır olduğunu göstermeli. Kararları ben alıyorum. Kadroda olmayanların çok iyi çalışması gerekiyor. Muçi özelinde söylemeliyim ki, kurallar gereği 14 yabancının 12'sini kadroya yazabiliyoruz. 12 yabancıyı kullanmayla alakalı."

"Duran toplardan gol atmayı deniyoruz"

"Duran toplardan gol atmayı deniyoruz. İdmanlarda çalışıyoruz. Türkiye'de duran toplar önemli, geçen hafta duran toptan gol yedik. Trabzonspor için mental anlamda önemli bir goldü hatta. Bugün de duran toptan gol bulmayı denedik. Uzun bir takımız. Bu sezon duran toplardan gol bulduk. İki maçtır bu konuda zorlandık. İdmanlarda bunu çalışmaya devam edeceğiz. Umarım Ajax maçında duran toptan gol atarız. Duran toptan gol yememek, gol atmak istiyoruz. Maçlarda belirleyici oluyor."

Ajax yorumu

"Ajax, iyi ve taraftarıyla güçlü bir takım. Yeni bir takım kuruyorlar. Bu maça hazırlanmak için 3 günümüz var. Avrupa'da yeni formatta ilk maçımızı oynayacağız. Sonraki turlara katılmak için puanlar almamız gerekiyor. Evimizden uzakta da olsak galip gelmeye çalışacağız."