Dünya

Gérard Depardieu hakkındaki cinsel saldırı iddiası zaman aşımı nedeniyle düştü

Fransız aktör Hélène Darras, Depardieu'yü cinsel istismarla suçlayan 13 kadından biriydi

23 Ocak 2024 08:31

T24 Dış Haberler

Fransız oyuncu Gérard Depardieu hakkındaki cinsel saldırı şikayeti, zaman aşımına uğradığı için düşürüldü. Fransız aktör Hélène Darras, geçen yıl yapılan Depardieu'nun 2007 yılında Disco filminin çekimleri sırasında kendisine sarkıntılık ettiği ve teklifte bulunduğunu iddia etmişti. 

Darras, Nisan 2023'te Fransız araştırma sitesi Mediapart'ta yayımlanan bir araştırma haberine göre; Depardieu'yü cinsel istismarla suçlayan 13 kadından biriydi. Soruşturma kapsamında kendisiyle yapılan mülakatın ardından geçtiğimiz Eylül ayında şikâyette bulunmuştu.

Darras, "Olanlar hakkında konuşmamdan suç duyurusunda bulunmama kadar geçen süre bir yılımı aldı. Bir polis karakolunun kapısından içeri girmek, bir memura birinin mahrem yerlerinize dokunduğunu söylemek kolay değil, bunu düşünmek için zamana ihtiyacınız var" demişti. 

75 yaşındaki Depardieu, başka bir davada tecavüzle suçlandı ve bir düzineden fazla kadın tarafından cinsel taciz ve saldırı ile suçlandı, ancak bu iddiaları reddetti. Ekim 2023'te Fransız Le Figaro gazetesinde kendisini savunan bir açık mektup yayımlayarak "Asla ve asla bir kadını istismar etmedim" diye yazdı.

Geçtiğimiz ay muhafazakar eğilimli Fransız gazetesi Le Figaro'da yayımlanan açık mektupta, aralarında Carla Bruni ve Charlotte Rampling'in de bulunduğu 56 Fransız film yıldızı, kamuoyunda "linç" olarak adlandırdıkları olaya karşı Depardieu'yü savundu.

TIKLAYIN | Cinsel saldırıyla suçlanan Depardieu'ya 50'yi aşkın sanatçıdan destek: Onsuz olmak bir trajedi, bir yenilgi olurdu

Depardieu ile ilgili bir belgesel için yayıncı France 2'ye verdiği röportajda Darras, Depardieu'yu kalçalarına ve kalçalarına dokunmakla ve onu soyunma odasına davet etmekle, reddettikten sonra bile devam etmekle suçlamıştı.

Depardieu 2020 yılında, bir başka aktör Charlotte Arnould'un 2018'e kadar uzanan iddiaları üzerine kendi şikayetini sunmasının ardından tecavüz ve cinsel saldırıyla suçlandı. Depardieu tüm suçlamaları reddetti; dava şu anda mahkemelerde devam ediyor.

Ayrı bir davada İspanyol gazeteci ve yazar Ruth Baza, yaklaşık otuz yıl önce Paris'te kendisine tecavüz ettiğini iddia ettiği Depardieu hakkında geçen ay İspanya'da suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

TIKLAYIN | Macron, tecavüzle suçlanan Gerard Depardieu'ye sahip çıktı; onur ödülünün geri alınmayacağını söyledi: Fransa'yı gururlandırıyor

Depardieu'ya karşı tekrarlanan cinsel şiddet iddiaları Fransa'da bir mücadele haline geldi, sinema dünyasını böldü ve feminist grupları Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da dahil olmak üzere aktörün savunucularıyla karşı karşıya getirdi. Fransa Cumhurbaşkanı geçtiğimiz ay Depardieu'nun masumiyet karinesinden yararlanması gerektiğini söyleyerek onu "Fransa'yı gururlandıran" "muazzam bir aktör" olarak nitelendirdi ve şu anda bir "insan avının" kurbanı olduğunu söyledi.