Gündem

2. Ordu Komutanlığı'na 6 aydır atama yapılmıyor

Altı aydır 2’nci Ordu’ya, 7’nci Kolordu Komutanı Korgeneral Sinan Yayla vekalet ediyor

14 Mayıs 2019 09:05

Orgeneral İsmail Metin Temel’in Genelkurmay Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığı’na atanmasının ardından, 6 aydır 2’nci Ordu’ya komutan atanmadı.

Milli Gazete'den Gökçen Göksel'in haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Kara Harp Okulu’nda düzenlenen iftar programında, askerlere yönelik yaptığı konuşmada sarf ettiği sözler, gözleri Fırat’ın doğusuna yapılması muhtemel bir harekâtın beyni olacak 2’nci Ordu Komutanlığı’na çevirdi. 6 aydır 2’nci Ordu’ya, 7’nci Kolordu Komutanı Korgeneral Sinan Yayla vekalet ediyor.

Yayla, 6 Mayıs’ta yapılan bu teftişin hemen ardından 10 Mayıs’ta Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ile Hatay Serinyol’da bulunan 2’nci Ordu Komutanlığı Taktik Komuta Yeri’ni ziyaret ederek incelemelerde bulunarak toplantı yaptı. Bu toplantıya Korgeneral Sinan Yayla da katıldı. Yayla’nın komuta kademesine uyumu ve çalışma tarzının da asaleten yapılacak olan atamada etkili olacağı belirtiliyor.