Seçim 2024

Gelecek Partisi'nden Ankara'da Mansur Yavaş'ı destekleme kararı

Ortak adaylarını da açıklayan Saadet ve Gelecek, 5 ilde diğer partilerin adaylarını destekleme kararı aldı

16 Şubat 2024 22:28

T24 Haber Merkezi

Meclis'te ortak grubu da bulunan Gelecek Partisi ve Saadet Partisi, 31 Mart mahalli idareler seçiminde 4 ortak aday çıkaracağını açıkladı. Ankara'da mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı destekleyeceğini ilan eden Gelecek Partisi, Saadet Partisi ile, 5 ilde ise CHP, DEVA, İyi Parti, Demokrat Parti ve AKP'nin adaylarını destekleyecek.

Saadet ve Gelecek'in ortak aday listesi şöyle:

Konya: Abdulkadir Karaduman (Saadet Partisi)
Hatay: Necmettin Çalışkan (Saadet Partisi)
Denizli: Sema Silkin Ün (Gelecek Partisi) 
Tekirdağ: Ahmet Akçay (Gelecek Partisi)


Gelecek Partisi'nden yapılan açıklamada, "Sayın Genel Başkanımızı başta olmak üzere Gelecek Partisinin tüm mensuplarının ortak şiarı Önce Millet Sonra Parti sonra bendir" denilerek 5 ilde DEVA, İyi Parti, Demokrat Parti ve AKP'nin destekleneceği bildirildi.

Saadet Partisi ve Gelecek Partisi'nin destekleyeceği diğer partilerin adayları şöyle:

Düzce Murat Caymaz (DEVA)
Tokat: Şeref Menteşe (İyi Parti)
Kili: Yasin Topaloğlu (İyi Parti)
Ordu: Serhat Çelebioğlu (Demokrat Parti)
Mardin: Abdullah Erin (AKP)

"Belediyeyi müteahhitlere değil, halka hizmet anlayışıyla yöneten Mansur Yavaş..."

Açıklamada ayrıca "5 yıldır özverili, samimi ve şeffaf yönetimine şahit olduğumuz, Belediyeyi müteahhitlere değil, halka hizmet anlayışıyla yöneten, başkentimize sağladığı hizmetler Ankaralı
Hemşerilerimiz tarafından yüksek sesle dile getirilen Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı sayın Mansur Yavaş’ı desteklemeye karar verdik. Genel Başkan yardımcımız sayın Feramuz Üstün, seçim çalışmalarında partimizin sayın Mansur Yavaş'a vereceği desteği koordine etmekle görevlendirilmiştir. Tüm adaylarımız; milletimiz ve partimiz için hayırlı uğurlu olsun" denildi.