Gündem

Gelecek Partisi sözcüsü Temurci, 'Pelikan çetesi' dedi; Bosphorus Global Başkanı Süheyb Öğüt suç duyurusunda bulundu

Temurci polise ifade verdi

27 Şubat 2020 17:49

T24 Haber Merkezi

Gelecek Partisi Sözcüsü Selim Temurci, 'Pelikan çetesi' sözleri nedeniyle hakkında yapılan suç duyurusu kapsamında ifade verdi. Suç duyurusundaki müşteki kısmında Boğaziçi Küresel İlişkiler Merkezi Başkanı Süheyb Öğüt ve Boğaziçi Küresel İlişkiler Derneği'nin olduğu öğrenildi. 

"Pelikan çetesi söylemini Türkiye’de kullanan ilk kişi benim" sözleri nedeniyle ifadesini almak üzere evine polislerin geldiğini belirten Temurci, evde olmadığı için avukatlarıyla birlikte emniyette ifade verdiğini söyledi.

Temurci, 'hakaret, iftira, suç uydurma, suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve örgüt üyeliği ve örgüte üye olmamakla birlikte örgüt propagandası yapmak" suçlamalarıyla hakkında soruşturma açıldığını belirtti. 

T24'e konuşan Temurci, şu ifadeleri kullandı: 

Çarşamba günü Silivri'de 15 Temmuz'la ilgili tanık olarak mahkeme beni dinlemek istedi. İfade vermek üzere evden çıktım ve Süheyb Öğüt'ün şikâyeti üzerine evime polislerin ifademi almak üzere gittiğini öğrendim. Emniyete giderek ifade verdim. 

Ben Pelikan'a çete diyorum. Pelikan, internet sitesi üzerinden açtıkları bildiriyle seçilmiş bir başbakanın görevden uzaklaştırmasını sağlayan illegal bir yapıdır. 

'Bunlar kimdir, kim tarafından finanse ediliyorlar, bunların bilinmesi lazım. FETÖ kadar tehlikeli bir yapıdır. Medyada, bürokraside yapılanmaktadır' dedim. Bugün gittim ve aynı şeyleri söyledim. 

Avukatlarımın 'Niye üzerine alınıyor' diye söylemleri oldu. Onların kim olduğunu biliyoruz, hukuk işlemeye başladığında kimin ne olduğu ortaya çıkacak. 

Pelikan'a 'çete' demek ya da Pelikana 'Pelikan' demek suç. Bunu söylediğim için sanki onlarla örgüt kurmuşum gibi yargılanıyorum." 

Gelecek Partisi Başkanlık Kurulu, yarın konuyla ilgili İstanbul'da olağanüstü gündemle toplanacak.

Ne olmuştu? 

Temurci, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Pelikan çetesi söylemini Türkiye’de kullanan ilk kişi benim. Bu çetenin FETÖ terör örgütünün metotlarını kullanarak Türkiye’nin siyasetinde, medyasında, bürokrasisinde ve iş dünyasında yapılandığını düşünenlerdenim. Bunu ne için söylüyorum. Bazı şeyleri çok hızlı yaşıyoruz ve unutuyoruz.

Ahmet Davutoğlu yaklaşık 2 yıl AK Parti’nin genel başkanlığını ve ülkenin başbakanlığını yaptı. Kendisi bir yurt dışı görevinden döndükten sonra malum MKYK’daki bir operasyonla bir darbe yapılmak istendi. Bir genel başkanın birlikte yol yürüdüğü insanların bu şekilde bir komplo kurması, Davutoğlu’nun istifa etmesini başlayan süreçtir.

Ahmet Davutoğlu’nun ülkenin başbakanlığından partinin genel başkanlığından uzaklaştıran süreci tetikleyen ve başlatan süreci tetikleyen yapıdır Pelikan örgütü."