Gündem

Gaziantep'te aynı mahallede iki doğal gaz patlaması

Gaziantep  Valiliği iki ayrı patlamada 6 kişinin yaralandığını açıkladı

12 Şubat 2019 14:02

Gaziantep'in merkez Şahinbey ilçesine bağlı  İstiklal Mahallesi'nde doğal gaz ve kanalizasyon hattında patlama meydana geldi. Gaziantep Valiliği iki patlamanın da ilk belirlemelere göre, doğal gazdan kaynaklandığını  4' ü hafif 6 kişinin yaralandığını açıkladı.

Gaziantep'te İstiklal Mahallesi'ndeki kanalizasyon hattında patlama meydana geldi. Patlama sırasında caddeden geçen özel halk otobüsünün fren yapması sonucu, 2 yolcu yaralandı, çevredeki ev ve iş yerlerinde büyük hasar oluştu. 

Bu patlamadan kısa bir süre sonra aynı mahalledeki  76006 Nolu Sokak'taki 3 katlı bir binada da patlama meydana geldi. Doğalgaz kaçağı sonucu meydana geldiği belirtilen patlamada iki kişi yaralandı. Binanın giriş ve birinci katında büyük çaplı hasar oluştu.  Yaralılar, olay yerine çağrılan ambulanslarla Dr. Ersin Arslan Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırıldı. 

Olayla ilgili Gaziantep Valiliği'nden yapılan açıklamada, "İki ayrı patlamanın ilk belirlemelere göre doğal gaz kaynaklı olduğu tespit edilmiştir. İki olayda 4' ü hafif 6 kişi yaralanmıştır" denildi.

Bölgede itfaiye ve GAZDAŞ ekipleri incelemede bulundu. İlk incelemede, patlamaya kanalizasyon hattında sıkışan metan gazının neden olduğu belirtildi. Mahalledeki tüm rögar kapakları açılarak havalandırma yapıldı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı. (DHA)