Gündem

Gaziantep Valisi Davut Gül: Bomba süsü verilmiş şekilde saldırı girişiminde bulunuldu

26 Mayıs 2022 17:51

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü önünde canlı bomba olduğu iddia edilen bir kişi polis tarafından vuruldu. Gaziantep Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Bomba süsü verilmiş saldırı girişimi"  olduğunu ve saldıran kişinin "çok sayıda adli kaydı bulunmaktadır" açıklamasını yaptı.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde üzerinde bomba olduğunu söyleyerek havaya ateş etmesinin ardından polisler tarafından vurulan şahsın yapılan üst aramasında kablo düzeneği bulundu. Düzeneğin ise herhangi bir patlayıcıya bağlı olmadığı öğrenildi.

Yaşanan çatışma anında araç yolu trafiğe kapatılırken bölgede geniş güvenlik tedbirleri alındı. Olayda ağır yaralan şahsın ambulansla hastaneye kaldırılması ve olay yerinde yapılan incelemelerin tamamlanmasının ardından yol trafiğe açıldı.

Psikiyatri bölümüne başvurmuş

T24'ün elde ettiği bilgilere göre, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde "kendisini patlatacağını" söyleyen ve polis tarafından vurulan kişinin Ümit K. olduğu belirlendi. Üzerinde Kur'an-ı Kerim ve bomba düzeneği süsü verilmiş kablo bulunan Ümit K'nın çok sayıda asayiş olayına karıştığı ve geçen Şubat ayında da Gaziantep Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri bölümüne başvuruda bulunduğu tespit edildi.

Valilikten açıklama yapıldı

Vali Gül, yaptığı paylaşımda; "Gaziantep Emniyet Müdürlüğümüzün önünde bomba süsü verilmiş şekilde saldırı girişiminde bulunan bir kişi polislerimiz tarafından yaralı olarak etkisiz hale getirilmiştir. Olay çok yönlü olarak araştırılmakta olup ilgili kişinin çok sayıda adli kaydı bulunmaktadır. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.