Gündem

Gazi'de öldürülen gençlerin davasında keşif kararı

Bir sonraki duruşma 27 Haziran'a ertelendi

14 Mart 2019 13:00

İstanbul Gazi Mahallesi Kent Ormanı çıkışında 14 Nisan 2017 günü, polisin ateş açtığı araçtaki Barış Kerem (17) ve Oğuzhan Erkul’un (17) yaşamını yitirmesine, 3 gencin de yaralanmasına ilişkin 4 polis memurunun yargılandığı davada olay yerinde keşif yapılmasına karar verildi.

Evrensel'de yer alan habere göre, Çağlayan’daki İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın beşinci duruşmasına “Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve birden fazla kişinin yaralanmasına sebebiyet vermek” suçundan tutuksuz yargılanan polisler Erkan E., Zafer S., Davut B. ve Kenan A. katılmadı. Polisin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Barış Kerem ve Oğuzhan Erkul’un aileleri ile avukatlarının katıldığı duruşmada sanıkların avukatı da hazır bulundu.

Duruşma ertelendi

Avukat Meral Hanbayat, Barış Kerem’e ait elbiselerdeki Adli Tıp uzmanlık raporu ile otopsi raporu arasında çelişkiler olduğunu ifade ederek, “Örneğin otopside kurşunun Barış Kerem’in sol bacağından girdiği söylenirken uzmanlık raporunda sağ bacak diyor” dedi. Hanbayat, mahkemeden olay yerinde bir an evvel keşif yapılmasını ve keşif sonrasında  Adli Tıp’tan yeniden rapor alınmasını talep etti. Savcı da keşif talebinin kabulünü istedi. Mahkeme,  19 Nisan’da saat 11.00’den itibaren keşif yapılmasına karar verdi.

Mahkeme bir sonraki duruşmayı 27 Haziran saat 09.30’a erteledi.