Gündem

Gazetecilerin ofisini mühürleyen belediye: Çiğ köfte satıyorlardı

31 Mayıs 2022 00:34

Konya’nın Ereğli ilçesinde yaklaşık 7 ay önce MHP’li Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu’yu eleştirdikleri iddiasıyla ofisleri zabıta tarafından mühürlenen gazeteciler açtıkları davayı kazandı. Mahkeme nihai kararını vererek Ereğli Belediyesini haksız gördü. Belediyenin mahkemeye verdiği savunmasında gazetecilerin çiğ köfte sattıklarını söylediği iddia edildi.

Sözcü'den Müslüm Evci'nin haberine göre, Konya 3. İdare mahkemesi nihai kararını açıklayarak gazetecilerin haber ajansı faaliyeti yürüttüğünü ve yapılan araştırmada habercilik yaptıklarını, yönetmelik hükümleri uyarınca iş yeri açma ve çalışma ruhsatı alma yükümlülüklerinin bulunmadığını, belediye encümen üyeleri tarafından alınan mühürleme kararının hukuka aykırı olduğunu ve bu sebeple yapılan mühürleme işleminin iptal edilmesine karar verdi.

Mahkemeye savunma veren Ereğli Belediyesi gazetecilerin ruhsat başvurusu olmadan aynı adreste çiğ köfte satışı yaptıklarını ve bu sebeple mühürlediklerini belirtti. Konu ile ilgili açıklama yapan gazeteci Umut Yaygır, “Adaletin 7 ay gibi bir sürede de olsa yerini bulduğuna inanıyorum” dedi.

Gazeteci Özcan Saraç ise belediyeyi eleştirdikleri yayınlar nedeniyle MHP'li yöneticiler ve Ereğli ülkü ocakları yönetimi tarafından darp edilip susturulmaya çalışıldıklarını ileri sürdü.