Gündem

Gazeteci ve ressam Zehra Doğan tahliye oldu

2017'den beri tutuklu bulunan Zehra Doğan cezasının tamamlanması nedeniyle tahliye oldu

24 Şubat 2019 13:34

12 Haziran 2017’den beri cezaevinde bulunan gazeteci ressam Zehra Doğan, cezasını tamamlamasının ardından tahliye oldu.

 Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Jin Haber Ajansı (JİNHA) editörü Zehra Doğan’a sokağa çıkma yasaklarının olduğu dönemde Nusaybin’de çizdiği resimleri sosyal medyada paylaştığı ve 10 yaşındaki Elif Akboğa’nın notlarını haberleştirdiği için “örgüt propagandası” yaptığı iddiasıyla yargılandığı davada  2 yıl 9 ay 22 gün ceza verilmişti.

Artı Gerçek’te yer alan habere göre, yaklaşık iki yıldır cezaevinde bulunan Doğan, cezasının bitmesinin ardında tahliye edildi.

İngiliz sokak sanatçısı Banksy,  Zehra Doğan cezaevinde olmasını protesto etmek için New York’ta  dev bir duvar resmi çizmişti.

Tahliye sonrası bianet'e konuşan Doğan şunları söyledi:

"Cezanın bitmesini bekliyordum, çok mutluyum. Bu süreçte bana destek olan herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. Tahliye olurken kapının arkasından anneleri ile cezaevinde kalan çocukların sesi geliyordu. 'Zehra Zehra şimdi ağaçları göreceksin, çocukları, kuşları göreceksin. Zehra onların resmini bize çöz gönder' diye seslediler. Onları hiçbir zaman unutmayacağım."

"Sise Nine'nin sağlık durumu çok kötü"

Ayrıca, kendisi ile birlikte aynı koğuşta kalan hasta mahpus Sise Bingöl'in durumuna da dikkat çeken Doğan şu bilgileri paylaştı:

"Sise Nine, iki günde bir doktora götürülüyor. Hastane ona iki gün yatış veriyor. Hastaneden çıkartılıp sonra tekrar yine cezaevine getiriliyor. Sağlık durumu çok kötü. Geçen gün cezaevi müdürü ona işyerlerinde, ofislerde kullanılan koltuklardan getirdi daha rahat otursun diye. Sise Nine bunun için bize dedi ki 'bakın gördünüz mü beni çıkartmayacaklar o nedenle rahat rahat oturayım diye bu koltuğu veriler'. Sağlık durumu çok kötü olmasına rağmen yine de 'Dimdik ayakta duracağım' diyor. Herkese bu mesajı iletmemi istedi."