Gündem

Gazeteci Merdan Yanardağ'a yurt dışına çıkış yasağı

Merdan Yanardağ

10 Şubat 2023 19:30

Gazeteci Merdan Yanardağ, depremler sonrası yaptığı yayında söylediği sözler gerekçe gösterilerek hakkında başlatılan soruşturma kapsamında yurt dışına çıkış yasağı getirildiğini duyurdu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Yanardağ hakkında, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremle ilgili olarak bir televizyon programında sarf ettiği sözler nedeniyle "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik" suçlamasıyla soruşturma başlatmıştı. Gazeteci, hakkında yurtdışı yasağı kararıGazeteci getirildiğini sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile bildirdi.

Yanardağ'ın  paylaşımı şu şekilde:

"Deprem yayınlarımız nedeniyle sabahtan beri Adliye'de ifade verdim. Suçlama "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik", iyi mi! İktidar gerçekleri örtmek, bağımsız medyayı susturmak için her şeyi yapıyor. Yurtdışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldık. Tam bir skandal. Susmayacağız."

TIKLAYIN I Gazeteci Enver Aysever ve Merdan Yanardağ hakkında, "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik" suçlamasıyla soruşturma başlatıldı

TIKLAYIN I CANLI BLOG | Kahramanmaraş merkezli depremler 10 ilde yıkım getirdi: Enkaz altındakiler için 5. günde de umutlu bekleyiş sürüyor