Gündem

Gazeteci Ertuğrul Akbay son yolculuğuna uğurlandı

Ertuğrul Akbay için Sözcü gazetesi binasında tören düzenlendi

08 Mart 2019 12:30

7 Mart'ta tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Sözcü Gazetesi'nin sahibi Burak Akbay'ın babası Ertuğrul Akbay, Sözcü Gazetesi’nde düzenlenen törenin ardından Zincirlikuyu Camii'nde kılınan cenaze namazından sonra aile kabristanlığında toprağa verildi.

Tedavi gördüğü hastanede dün 80 yaşında hayatını kaybeden araştırmacı gazeteci-yazar Ertuğrul Akbay,  için ilk tören Sözcü gazetesi binasında yapıldı. Burada yapılan törene, Akbay’ın ailesi, STK temsilcileri ve siyasetçiler ile gazete çalışanları katıldı. Törende, sevdikleri ve çalışma arkadaşları konuşma yaptı. Sözcü Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz “Hastalığını hiç söylemezdi. Hayata bağlıydı heyecanlıydı. Acımız büyük. Değerli bir insanı kaybettik. Oğlu ne yazık ki bu acı günde yanında olamadı. Burak Bey de umarım her şey düzelir ve memleketine döner" ifadesini kullandı.

Ertuğrul Akbay’ın oğlu Sözcü Gazetesi’nin sahibi Burak Akbay’ın babasının ölümü üzerine yazdığı yazı cenaze töreninde okundu.

Akbay’ın babası için kaleme aldığı yazı şöyle:

“Sevgili çalışma arkadaşlarım,

Öncelikle bugün ağabeyinizi , babacığımı ve beni burada yalnız bırakmadığınız için hepinize çok çok teşekkür ederim.

Bugün ben bir babayı kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyim, sizde bir gazeteci ağabeyinizi kaybetmenin.

Ne büyük acıdır ki bu satırları yurtdışından yazmak zorunda kalıp bugün babamı son yolculuğuna uğurlamak için aranızda sizlerle olamıyorum.

Bugün gazetemizi elime aldığımda babamla bir kez daha gurur duydum. Tüm Sözcü ailesine ve yazarlarımıza içtenlikle teşekkür ederim.

Türkiye de maalesef adalet diye bir şey kalmadı.

İftiralarla yalanlarla dolanlarla bize kurdukları bu kumpas masum bir insanın canını aldı ve ailemize büyük bir acı yaşattı. Delil yok, tanık yok, suç yok ama dava devam ediyor. Niye? Çünkü Sözcü başarılı , Sözcü güçlü ve dimdik ayakta.

Bugün Türkiye'nin en iyi gazetecileri Sözcü de çalışıyorlarsa ben bunu Babama borçluyum. Babamın 54 yıllık gazetecilik hayatı, tecrübesi ve gazeteci arkadaşları sayesinde biz bu gazeteyi kurup başarılarıyla bu günlere getirdik.

Ve Allahın izniyle yıkılmadan yolumuza devam edeceğiz.

Onu bir daha göremeyeceğiz, Sesini duyamayacağız ama onun bitmek tükenmek bilmeyen gazetecilik aşkı bize ışık tutacak ve O nu her zaman içimizde hissedeceğiz. Ondan aldığımız güçle haksızlıklarla mücadele etmeye devam edeceğiz.

O maalesef dayanamadı …

Biz dayanacağız…

Babacığım beni bugünlere getirdiğin için sana ne kadar teşekkür etsem azdır.

Ne mutlu bana ki senin gibi bir babam oldu.

Sana doyamadım . seni çok özleyeceğim.

Mekanın cennet olsun.

Tüm hakkım sana helal olsun, helal olsun, helal olsun.”

Ertuğrul Akbay’ın naaşı, Sözcü Gazetesi’nde düzenlenen törenin ardından Zincirlikuyu Camii'ne getirildi. Ertuğrul Akbay’ın naaşı cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazından sonra aile kabristanlığında toprağa verildi.

Buradaki törene siyaset ve iş dünyasından çok sayıda isim katıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, CHP İstanbul milletvekili Aykut Erdoğdu, Cumhuriyet Halk Partili Muharrem İnce, CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu, CHP’li Gürsel Tekin, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, İyi  Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, TBMM Eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Koç Holding Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Rahmi Koç, Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Galatasaray Kulübü eski başkanı ve iş adamı Faruk Süren, Galatasaray Kulübü eski başkanı Ünal Aysal, iş adamı Erdoğan Toprak, Sözcü ve Korkusuz yazarları, gazeteci yazar Ertuğrul Özkök, gazeteci yazar Fatih Altaylı, Fenerbahçe Spor Kulübü eski Başkanı ve iş adamı Ali Şen, Avukat Celal Ülgen, sanatçı Müjdat Gezen, sanatçı Bedri Baykam, sanatçı Berham Şimşek de törene katılanlar arasındaydı.

 

 

Ertuğrul Akbay kimdir?

Halit Ertuğrul Akbay, 1938 yılında doğmuştur. Galatasaray Lisesi'nden mezun oldu. Üniversite eğitimini de tamamladıktan sonra gazeteciliğe 1965 yılında Hürriyet spor servisinde başladı. Daha sonra Günaydın'da yurt dışı muhabiri olarak çalıştı.

Türk basınında “röportaj" deyince akla ilk gelen isimlerden biridir Ertuğrul Akbay. Hollywood starlarından, dünya liderlerine, Kongo‘daki Pigme'lerden, güzellik kraliçelerine kadar “atlatma" röportajlarda hep onun imzası vardır. Celal Bayar‘dan Süleyman Demirel‘e, Bülent Ecevit‘e, Necmettin Erbakan‘a ve Turgut Özal‘a kadar ‘çok özel' röportajlar yaptı.

1985 yılında “Gölge Adam" adında gazete çıkarmaya başladı. 8 Kasım 1989 tarihinde Gırgır ve Fırt dergilerini satın aldı.

Ertuğrul Akbay'ın Sözcü Gazetesinin sahibi olan Burak Akbay adında bir oğlu vardır.