Gündem

Gazeteci Ayşe Düzkan açık cezaevine geçebilecek

Düzkan'ın açık cezaevine geçmesi talebi, “Örgütten ayrıldığını ve pişman olduğunu beyan etmesi” gerekiyor diyerek reddedilmişti

22 Mayıs 2019 11:37

Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevinde tutuklu olan gazeteci Ayşe Düzkan’ın başvurusunu değerlendiren Bakırköy İnfaz Hakimliği, Ayşe Düzkan’ın açık cezaevine sevkinin yapılmasını kararlaştırdı.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu İdare ve Gözlem Kurulu Başkanlığı'nın; Düzkan'ın, açık cezaevine sevkini “Örgütten ayrıldığını ve pişman olduğunu beyan etmesi” gerekiyor diyerek reddettiği karar kaldırıldı.

Kanun Hükmünde Kararnameyle (KHK) kapatılan Özgür Gündem gazetesinin Nöbetçi Genel Yönetmenliği kampanyasına katıldığı için 1 yıl 6 ay hapis cezası verilen Gazeteci Ayşe Düzkan, 29 Ocak’tan bu yana Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevinde tutuklu.

Düzkan’ın 5237 Sayılı Yasa gereği infazı gereken 45 günlük süreyi tamamladı ve cezası 16 Mart’ta bir yılın altına düştü. Düzkan’ın yasal prosedüre uygun olarak açık cezaevine gönderilmesi yönündeki başvurusu, Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu İdare ve Gözlem Kurulu Başkanlığınca 14 Mayıs günü verilen kararda, Düzkan'ın “Örgütten ayrıldığını ve pişman olduğunu beyan etmesi” gerektiği ve 27 Temmuz’a kadar cezaevinde kalması yönünde oldu.

MAHKEME BAŞVURUYU KABUL ETTİ

Ayşe Düzkan, avukatı Özcan Kılıç aracılığıyla Bakırköy İnfaz Hâkimliği’ne itirazda bulundu. Hakimlik verdiği kararında, Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu İdare ve Gözlem Kurulu Başkanlığının vermiş olduğu kararı kaldırarak, Düzkan’ın açık cezaevine sevkinin yapılmasını kararlaştırdı.  

İnfaz hâkimliğinin kararı ardından avukatları Ayşe Düzkan’ın açık cezaevine sevk edilmesi için gerekli başvuruları yapması bekleniyor.