Spor

Elinde havai fişek patlayan Galatasaraylı Omar Elabdellaoui'nin doktorundan ilk açıklama

"Göreceli olarak bir gözü, diğerine göre daha hasarlı"

01 Ocak 2021 13:15

Yeni yıl kutlaması sırasında elindeki havai fişeğin patlaması sonucu yaralanan sarı-kırmızılı futbolcu Omar Elabdellaoui'nin doktoru Prof. Dr. Vedat Kaya, Norveçli'nin sağlık durumuyla ilgi açıklama yaptı.

Prof. Dr. Kaya, "Düne göre daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Göreceli olarak bir gözü, diğerine göre daha hasarlı. Omar için şu anda medikal tedavi uygulanıyor. Tekrar bir müdahale gerekebilir mi, muhtemelen gerekecektir. Bir planlama yapıyoruz" dedi.

Kaya'nın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Oluşan travmadan dolayı mutlaka ilk etapta olumsuz etkilenme söz konusu. Dün gece de, bu sabah da bütün tetkiklerini yaptık. Düne göre daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Göreceli olarak bir gözü, diğerine göre daha hasarlı. Omar için şu anda medikal tedavi uygulanıyor. Tekrar bir müdahale gerekebilir mi, muhtemelen gerekecektir. Bir planlama yapıyoruz. Yarın tekrar bir değerlendirme yapacağız."

"Gözünde oluşan termal kimyasal bir travma. Biz gerekli tüm müdahaleleri yaptık, o bölgeyi temizledik. Sol gözü diğerine göre daha hasarlı. Önümüzdeki süreçte yapılacak tedaviyle daha iyi duruma geleceğini umuyoruz. Görme yetisi var ama ilerleyen dönemde gidişatı nasıl olur şu anda bir şey söylemek zor. Bir ufak leke yüzünden görme değişebilir, ertesi gün o lekeyi temizlerseniz artabilir.

"Yüzeyin restorasyonu işlemlerini adım adım planlıyoruz. Yarın yapılacak kontrolün ardından bir müdahale daha olabilir ama daha gününü kararlaştırmadık."