Spor

Galatasaray yönetimi Muslera ile masaya oturuyor

Fernando Muslera, 2011'den bu yana sarı-kırmızılı formayı giyiyor

Uruguaylı kaleci Muslera, Galatasaray formasıyla 6 şampiyonluk yaşadı.

16 Mart 2024 12:08

Galatasaray'ın yıldız file bekçisi Fernando Muslera'nın sözleşmesi sezon sonunda sona erecek. Sarı-kırmızılı yönetim, Uruguaylı kaleci ile önümüzdeki günlerde bir görüşme yaparak geleceği hakkındaki son kararını verecek.

13 yıldır formasını giydiği Galatasaray'la sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Uruguaylı file bekçisiyle yapılan temaslar, başkan Dursun Özbek'in son talimatıyla kaldığı yerden devam etmişti.

Ancak taraflar orta yol bulamayınca, bir süre daha şampiyonluk yarışına konsantre olma kararı aldı. 37 yaşındaki eldivenle önümüzdeki haftalarda yeni bir görüşme daha gerçekleşecek.

500'e iki maç kaldı

Muslera, Galatasaray forması giydiği 13 sezonda 498 maça çıktı. Uruguaylı kaleci, bu mücadelelerde rakiplerin 530 golüne engel olamadı. Tecrübeli file bekçisi, 178 karşılaşmada ise kalesini gole kapatmayı başardı.

Galatasaray'da adını efsaneler arasına yazdıran Muslera, sarı kırmızılı kulüple 6 lig şampiyonluğu yaşadı. Fernando Muslera, 11 Ağustos 2011 tarihinde İtalyan ekibi Lazio'dan 6.7 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Galatasaray'a transfer olmuştu.