Spor

Galatasaray, Umut Bozok için yeniden masada

10 Ağustos 2022 16:42

Hücum hattında şu ana kadar Mbaye Diagne, Mustafa Muhammed ve Halil Dervişoğlu ile yolları ayıran Galatasaray, Haris Seferovic ve Dries Mertens takviyeleriyle forvet hattını güçlendirdi. Yerli santrfor arayışında olan sarı-kırmızılıların hedefinde yeniden Umut Bozok var.

Yaz başında imza aşamasına gelmişken, oyuncunun yüksek maaş talebi nedeniyle askıya alınan Umut Bozok transferi, tekrar Sarı-kırmızılıların masasında. Galatasaray, hem Fransız kulübü Lorient'le hem de 25 yaşındaki gol kralıyla masaya oturmuş durumda. Bu kez mali şartların çok daha makul olduğu ve tarafların anlaşma noktasına geldiği belirtiliyor. Sarı-kırmızılı yönetim, hafta sonundaki Giresunspor maçına kadar Umut Bozok transferini açıklamayı hedefliyor.

İlk görüşme şaşırttı

Kariyerine Fransa'da başlayan ve kulübü Lorient'in birkaç kez kiralık verdiği Umut Bozok, son olarak geçen sezon başında Kasımpaşa'ya imza atmıştı. Kiralık geçirdiği sezonda 38 maçın tamamında yer alan ve 20 kez fileleri havalandıran Umut, gol kralı olarak dikkat çekmeyi başardı.

Çocukluk hayali

Çocukluğundan beri Galatasaraylı olduğunu her fırsatta dile getiren Umut Bozok'un hayali, Sarı- kırmızılı formayı giymekti. Bu isteğe rağmen, Umut'un ilk görüşmede 2 milyon euro civarında maaş talebinde bulunması, yönetimde şaşkınlık yaratmıştı. Genç golcünün bu tutumundan vazgeçmesi ve Galatasaray'ın istediği şartlara gelmesi, transferin gerçekleşme ihtimalini bir hayli yükseltti.

Süper Lig 'deki ilk ve tek sezonunda Kasımpaşa formasıyla 38 maçın tamamına çıkan ve 20 gol atan Umut Bozok, Türkiye'ye bu kez Galatasaray formasıyla dönmeyi hedefliyor.