Spor

Galatasaray, Sivasspor karşısında nefes aldı

Sarı-kırmızılılar, konuk ettiği Sivasspor'u 3-2 mağlup etti

18 Ekim 2019 18:04

Süper Lig'de 8. haftanın açılış maçında Galatasaray, Demir Grup Sivasspor'u 3-2 yendi; 3 hafta sonra sahadan galibiyetle ayrıldı.

İki takım da maça istekli başlarken; ilk golü bulan Galatasaray oldu. 22. dakika Andone, ceza sahası dışından şık bir gole imza attı ve takımını 1-0 öne geçirdi. Andone, yine kendisinin düşürülmesinden kazanılan penaltı atışını 42. dakikada ağlarla buluşturdu ve Galatasaray, ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı.

Demir Grup Sivasspor'da Isaac Cofie, 48. dakikada ikinci sarı kartla oyun dışı kalırken; 69'da Aroune Kone, Demir Grup Sivasspor'un ilk sayısını attı. Demir Grup Sivasspor'un gol sevinci 2 dakika sürdü. Ryan Babel, 71.'inci dakikada cezasahası sol içinden sert bir vuruş çıkardı ve tekrar farkı 2'ye çıkardı. 84. dakikada Erdoğan'ın golüyle Demir Grup Sivasspor skoru 3-2 yaptı. Son dakikaları nefes kesen maçta konuk ekip net fırsatlar yakalamasına karşın maç 3-2 Galatasaray'ın üstünlüğüyle sona erdi.

Andone ilk gollerini kaydetti

Galatasaray Rumen forveti Florin Andone, sarı-kırmızılı forma ile ilk gollerini Sivasspor’a karşı kaydetti.

Bu yaz transfer döneminde İngiltere’nin Brighton & Hove Albion takımından kiralık olarak Galatasaray’a transfer olan Florin Andone golle tanıştı. Sivasspor maçıyla birlikte 4. maçına çıkan Andone, 22. dakikada attığı golle sarı-kırmızılılarla ilk kez gol sevinci yaşadı. Başarılı golcü 42. dakikada penaltıyı da gole çevirerek ikinci golünü kaydetti. Andone, penaltı pozisyonunda da Appindangoye’nin müdahalesi sonucu yerde kalmıştı.

Sivasspor müsabakasına 11’de başlayan Rumen golcü, 90 dakika sahada kaldı ve başarılı bir performans sergiledi. 26 yaşındaki futbolcu bu sezon toplam 164 dakika süre aldı.