Spor

Galatasaray'dan Babel'e 3 yılda 10 milyon Euro

Sarı-kırmızılılar bir süredir görüştüğü Ryan Babel ile büyük oranda anlaşmaya vardı

07 Mayıs 2019 19:37

Galatasaray yeni sezon öncesi ilk transferini gerçekleştiriyor. Sarı-kırmızılılar, Beşiktaş'ın eski futbolcusu Ryan Babel ile 3 yıllık sözleşme yapmaya hazırlanıyor.

NTV Spor'un haberine göre, Spor Toto Süper Lig'in tamamlanmasına 3 hafta kala liderliğe yükselen Galatasaray, yeni sezon öncesi transfer çalışmalarına başladı. Sarı-kırmızılılar bir süredir görüştüğü Ryan Babel ile büyük oranda anlaşmaya vardı.

Fulham ile sözleşmesi sona erecek Hollandalı futbolcu için bonservis bedeli ödemeyecek olan Galatasaray, 32 yaşındaki futbolcu ile 3 yıllık kontrat imzalayacak. Babel, sarı-kırmızılı kulüp ile yapacağı 3 yıllık sözleşme karşılığında yaklaşık 10 milyon Euro ücret alacak.

2016-2017 sezonun devre arasında Beşiktaş'ın Deportivo'dan kadrosuna kattığı Babel, 2 yıl giydiği siyah beyazlı forma ile 89 maçta 29 gol atarken, 12 asist yaptı.

Bu sezonun devre arasında Fulham'a transfer olan Hollandalı, İngiliz ekibinde çıktığı 15 karşılaşmada 5 gol 3 asistlik performans gösterdi.

2013-2015 yılları arasında Kasımpaşa forması giyen Babel, Beşiktaş ve Fulham dışında Ajax, Liverpool, Hoffenheim ve Al-Ain takımlarında görev yaptı.