Spor

Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Ali Yüce, istifasının nedenlerini duyurdu, Kulüp'ten açıklama geldi

Ali Yüce

28 Ağustos 2024 15:31

Galatasaray Spor Kulübü'nde, yönetim kurulu üyesi Ali Yüce'nin görevinden istifa ettiği açıklandı. Yüce, istifa kararını divan kurulu başkanlığına ileterek resmi süreci başlattı. Galatasaray da Yüce'nin istifasını sosyal medya platformu X üzerinden paylaşarak, kulüp için bugüne kadar verdiği katkılardan ötürü Yüce'ye teşekkür etti.

Galatasaray Kulübü, Young Boys maçı öncesi yaptığı açıklama ile 'karaborsa bilet' iddialarıyla ilgili olarak sert ifadeler kullanmıştı. Yayınlanan bildiride tüm yönetim kurulu üyelerinin isminin yer almasına rağmen, bazı yöneticilerin bu bildiriden haberi olmadığı belirtildi. Yönetim kurulu üyesi Ali Yüce de, görevinden istifa ettiğini duyururken bu konuya değindi.

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Yüce, "Görevde bulunduğum süre boyunca, camiamızın gündemini ve beklentilerini dikkatle takip edip Yönetim Kurulu toplantılarında dile getirmeye gayret ettim. Ancak bu gayreti gösterdiğim süre boyunca yönetim anlayışı ve karar alma süreçlerindeki ciddi görüş farklılıkları nedeniyle bir yol ayrımına geldiğimi gördüm. Kulübümüze büyük bir prestij ve maddi kazanç sağlayacak olan Şampiyonlar Ligi play-off rövanş maçımıza saatler kala, resmi hesabımızdan paylaşılan açıklamanın usulü ve zamanlaması, şahsım adına bir karar almayı zorunlu kıldı. Bugün itibarıyla Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyeliği görevimden istifa etmiş bulunmaktayım" dedi.

Açıklamanın tamamında şu ifadeler yer aldı:

"Değerli Galatasaraylılar,

Galatasaray camiasının bir ferdi olarak Galatasaray'a hizmet etmeyi her zaman bir vazife bildim ve bu vazifeyi yerine getirmek için hiçbir makam beklentisi içinde olmadım.

25 Mayıs 2024 tarihinde yapılan seçimde, Başkanımız Sayın Dursun Özbek'in daveti üzerine yönetim kuruluna girmeyi kabul ettim. Seçildiğimiz günden bu yana, Galatasaray'ın menfaatleri doğrultusunda üzerime düşen tüm sorumlulukları yerine getirmeye çalıştım. Görevde bulunduğum süre boyunca, camiamızın gündemini ve beklentilerini dikkatle takip edip Yönetim Kurulu toplantılarında dile getirmeye gayret ettim.

Ancak bu gayreti gösterdiğim süre boyunca yönetim anlayışı ve karar alma süreçlerindeki ciddi görüş farklılıkları nedeniyle bir yol ayrımına geldiğimi gördüm.

Kulübümüze büyük bir prestij ve maddi kazanç sağlayacak olan Şampiyonlar Ligi play-off rövanş maçımıza saatler kala, resmi hesabımızdan paylaşılan açıklamanın usulü ve zamanlaması, şahsım adına bir karar almayı zorunlu kıldı.

Bugün itibarıyla Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyeliği görevimden istifa etmiş bulunmaktayım.

Bir taraftar olarak kulübümüzü her branşta desteklemeye ve ihtiyaç duyulan her an kulübümüzün yanında olmaya devam edeceğim.

Galatasaray, benim için yalnızca bir spor kulübü değil; hayatım boyunca onurla taşıyacağım bir aidiyetin adıdır."

Galatasaray: Kulübümüze bugüne kadar verdiği katkılardan ötürü teşekkür ediyoruz

Yüce'nin ardından bir açıklama da Galatasaray'ın resmi X hesabından yapıldı. Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Sayın Ali Yüce, 28 Ağustos 2024 tarihinde Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliği görevinden istifa etmiştir. Kendisine kulübümüze bugüne kadar verdiği katkılardan ötürü teşekkür ediyoruz.

Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz,

Galatasaray Spor Kulübü"

Galatasaray'da olağanüstü toplantı kararı

Ali Yüce'nin istifasının ardından Galatasaray yönetimi, durumu değerlendirmek üzere bugün saat 18.00'da olağanüstü bir toplantı yapma kararı aldı. Toplantıda, Yüce'nin istifasının kulübe etkileri ve atılacak adımlar ele alınacak.

Galatasaray Kulübü, Young Boys maçı öncesi şu açıklamayı yapmıştı:

"Galatasaray Spor Kulübü üyelerinin teveccühüyle seçildiğimiz andan itibaren tek amacımız vardı: Bize emanet edilen bu görevi en iyi şekilde yerine getirmek.

Bugün geldiğimiz noktada görüyoruz ki; yönetim kurulumuza ve birlikte görev yaptığımız arkadaşlarımıza yapılan eleştiriler sınırı aşmış, haksız ithamlar ve ahlaksız iftiralara dönüşmüştür.

Önce bir soruşturma var yalanıyla başlayan, sonra yönetim kurulu üyelerimizden bazılarının bu suçlamayla ifadeye çağrıldığı iftirasıyla devam eden spekülasyonların sahiplerini en kısa zamanda iddialarını ispatlamaya davet ediyor; eğer ispatlayamazlar ise kendilerine Galatasaray düşmanlarına karşı verdiğimiz mücadelenin aynısını vereceğimizi ilan ediyoruz.

Bu konuda bugüne kadar aldığımız ve alacağımız tüm aksiyonları yarın kamuoyuyla paylaşacağız.

Öncesinde bu sezonun bizim için en önemli maçlarından birine çıkacağız ve kazanacağız!

O zamana kadar KONSANTRASYON!"

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı

Dursun Aydın Özbek"