Dünya

Futbol maçında paraşüt faciası

Fransa’da futbol maçı öncesinde gösteri atlayışı yapan 6 kişilik paraşütçü ekibinden Chabrol, paraşütü açılmayınca seyircilerin arasına çak&#

06 Ekim 2008 03:00

Fransa’da futbol maçı öncesinde gösteri atlayışı yapan 6 kişilik paraşütçü ekibinden Chabrol, paraşütü açılmayınca seyircilerin arasına çakıldı. Kazada paraşütçü ile bir seyirci öldü.

Orleans yakınlarındaki Saint-Denis-de-L’Hotel sahasında perşembe günü yapılan Fransa-Ukrayna 18 yaş altı futbol karşılaşması, paraşüt kazasıyla trajediye dönüştü. Maçın açılışında topun sahaya gökyüzünden bırakılması planlanmıştı, ancak işler beklenildiği gibi gitmedi. Aynı anda atlayan 6 paraşütçüden Sylvain Chabrol (42), paraşütü açılmayınca büyük bir hızla seyircilerin üstüne çakıldı.
Görgü tanıklarına göre, Chabrol sahanın kenarlarında bulunan projektörlerden birisine çarptıktan sonra, biri 16, diğeri 17 yaşında olan 2 seyircinin üzerine çakıldı.
Paraşütcü ile gençlerden biri hayatını kaybetti. Diğer seyircinin durumu ise kritik. Paraşütçü Sylvain Chabrol’un çok deneyimli olduğu söylenirken maç iptal edildi ve olayla ilgili soruşturma başlatıldı.