Gündem

Furkan Vakfı davasında tutukluluklara yapılan itiraz bugün görüşülecek

urkan Vakfı’nın kurucusu Alparslan Kuytul serbest bırakılmasına yapılan itiraz üzerine 24 saat geçmeden yeniden tutuklanmıştı

21 Şubat 2019 01:53

Furkan Vakfı’nın kurucusu Alparslan Kuytul  ve vakıf başkanı Ali Alagöz’ün dosyaları bugün bir kez daha Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ele alınacak. Mahkeme tutuklama kararına yapılan itirazı görüşüp karara bağlayacak.

Her ikisi de halen tutuklu olan Alparslan Kuytul ve Ali Alagöz 24 Ocak da 6 ay süren dosya incelemesinin ardından üç gün süren duruşmaların sonunda Adana 4. Ağın Ceza Mahkemesince tahliye edilmişlerdi. Ancak Furkan Vakfı yöneticileri tahliyeden sadece 24 saat sonra savcının bir üst mahkeme olan 5. Ağır Ceza Mahkemesine itirazı üzerine yeniden tutuklanmışlardı. Avukatların 6. Ağır Ceza Mahkemesine yaptıkları tutuklamaya itiraz ise sonuçsuz kalmıştı.

Bugün bir ay önce tahliye kararı veren 4. Ağır Ceza Mahkemesi, avukatların itiraz dilekçesini ele alacak ve tutukluluk durumu ile ilgili bir karar verecek.

Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesinin bir ay önceki tahliye kararında ısrar edip etmeyeceği ya da o kararını değiştirip tutukluluğa devam kararı verip vermeyeceği salt Furkan Vakfı çevrelerinde değil hukukçular arasında da merak konusu.