Gündem

Fuat Uğur: Siyasetteki en büyük tehlike, Hubris Sendromu

"Yapılacak belli, ‘Kötü söz sahibinindir’ deyip geçiyoruz"

30 Temmuz 2022 12:58

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, bugünkü yazısında “Hubris Sendromu”ndan bahsetti.

Yazısında Hubris Sendromu’nu bir hekim dostunun ağzından “Bir siyasetçi ya da yöneticinin ikna edici, riski seven ve öz güvenli biri gibi görünürken aslında dürtüsel olarak hareket etme, sonrasını düşünmeme, dinlemeyi, tavsiye almayı, eleştiriyi reddetme gibi davranışlar sergilemesidir” şeklinde açıklayan Uğur, “Bu köşede bizzat benim çok eleştirdiklerim oldu. O kadar tepki gösterdiler ki. Onların bir kısmı şimdi müstafi, bir kısmı muhalefet saflarında, kalanı da iki arada bir derede dolanıp duruyorlar. Ama şunu söylemeliyim. Gerek muhalefetten gerekse yukarıda sözünü ettiğim iktidarın bir zamanlar içinde bulunan ve ayrı mahallelere göç eden isimlerine yönelik eleştirilerimde, hiçbiri bana hakaret etmedi. Edenleri son iki gündür okudunuz” diye yazdı.

Uğur, “Yapılacak belli, ‘Kötü söz sahibinindir’ deyip geçiyoruz. Ama kötü söz kötülüklerin anası olarak zehirlemeye devam ediyor” dedi.

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur en son , Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın elektrikli traktörle ilgili yazdığı bir yazı nedeniyle hakkında dava açmasıyla gündeme gelmişti.