Dünya

Fransa Dışişleri Bakanı'ndan Britanya'ya aşı tedariğinde "şantaj" tepkisi

26 Mart 2021 14:22

Fransa Dışişleri Bakanı Jean Yves le Drian, Britanya'yı Koronavirüs aşısı tedariğiyle ilgili Avrupa Birliği'ne "şantaj yapmakla" suçladı. Le Drian, Britanya'nın kendi ikinci doz aşıları eksik olduğu için tedarikte sorun çıkardığını söyledi. 

France Info radyo kanalına konuşan Fransa Dışişleri Bakanı Le Drian, "Britanya, ilk doz aşılarını uygulamakla ilgili övündü ancak ikindi dozla ilgili bir sorunları var. İki doz da olunca aşı olmuş olursunuz, bugün Fransa'da Britanya'da aşılanan kadar insan aşılandı" dedi.

Le Drian, Londra'ya çağrıda bulunarak İngiliz-İsveç üretici şirket AstraZeneca'nın tedariğiyle ilgili işbirliği sağlanması gerektiğini söyledi. Le Drian, "Bu şekilde oynayamazsınız, bu bir tür şantaj" dedi. 

Britanya'da hükûmet, Hollanda'daki AstraZeneca fabrikasının Britanya'nın tedarik zincirinin bir parçası olarak çalıştığını savunuyor. Avrupa Birliği ise, AstraZeneca'nın birliğe tedarik etmek üzere hedeflenen dozları tamamlamadan Britanya'ya aşı tedariğini sürdürmesine karşı çıkıyor.