Dünya

Fransa'da polis, Lego hırsızlığı yapan uluslararası çetenin peşine düştü

30 Mart 2021 14:46

Fransa'da polis, özellikle koleksiyon Lego'ların peşine düşen oyuncak hırsızı uluslararası bir çetenin peşine düştü. 

The Guardian'da yer alan habere göre, Fransa'da Paris şehrinin yakınlarında bulunan Yvelines'te bir oyuncak dükkânından Lego kutuları çalınması üzerine üç kişi tutuklandı. Sorgulanan ve Polonya'dan geldikleri öğrenilen üç kişi, Lego hırsızlığı yapan bir ekibin parçası olduklarını itiraf etti. 

Lego'nun özellikle koleksiyon ürünlerinin peşine düşüldüğünü söyleyen bir yetkili "Lego yalnızca çocuklar için değil. Çok sayıda yetişkin de özel Lego'lar topluyor, internet üzerinde takas yapıyor ya da satıyor. İnsanların evine girilip Lego'ların çalındığı vakalar da gördük" dedi. 

Hırsız çetesiyle ilgili Fransa'da ilk vaka 2019'un Kasım ayında yaşanmıştı. İkinci olay ise 2020'nin Şubat ayında kaydedildi. Polis "Fransa'ya gelip Paris bölgesinde bir otele yerleşiyorlar ve Polonya'ya dönmeden önce birçok dükkânı yağmalıyorlar" dedi. 

Son beş yılda Lego hırsızlığının ABD, Kanada, Avustralya'da da arttığı tespit edildi. 2005 yılında ABD'de polis, bir grubun 200 bin dolar değerinde Lego çaldığını duyurmuştu.