Dünya

Fransa'da kasaplardan elektrik zammına karşı protesto: "Biz ve müşterilerimiz, sağılacak inek değiliz"

"Yakın zamanda iş yerimin kapısına kilit vuracağım"

29 Kasım 2022 17:59

Fransa'nın başkenti Paris'te kasaplar, Ulusal Meclis yakınında toplanarak hükümetin elektrik fiyatlarına uyguladığı zammı protesto etti.

Avrupa'da elektrik fiyatlarında yaşanan artışa tepkiler sürüyor. Fransa'nın başkenti Paris'te kasaplar, yaşanan enerji krizi nedeniyle hükümetin elektrik fiyatlarına uyguladığı zamma tepki göstermek üzere Ulusal Meclis yakınında bir araya geldi. Elektrik faturalarının geçen yıla göre 2 katına çıktığını ve kepenk kapatmakla karşı karşıya kaldıklarını belirten protestocular, hükümetten sektöre güçlü destek vermesini talep etti.

"Biz kasaplar ve müşterilerimiz, sağılacak inek değiliz"

Yaklaşık 300 kasap ve şarküteri sahibi, önlükleri ve elektrik faturalarıyla birlikte gerçekleştirdiği protestoda, "Biz kasaplar ve müşterilerimiz, sağılacak inek değiliz" yazılı pankart taşıdı.

Protestocular, hükümete uyarı için 'ışıklarını sembolik olarak söndürmeye' karar verdi. 

"Yakın zamanda iş yerimin kapısına kilit vuracağım"

Gösteriye katılan ve Paris’in 7’nci bölgesinde kasap dükkanı bulunan Roger Legard yaptığı açıklamada, "Ortalama olarak ayda 12 bin Euro elektrik faturası geliyor. Her seferinde zamlı geliyor. Yıllık ortalama 120 bin Euro tutarında elektrik faturası ödemek zorunda kalıyorum. Cumhurbaşkanı Macron, bizlere yüzde 5 oranında destek verdiğini söylüyor, her ay farklı elektrik faturası yüzünden biz bu işin içinden çıkamayız. Yakın zamanda iş yerimin kapısına kilit vuracağım" dedi. (İHA)