Dünya

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Çin Devlet Başkanı Şi ile bir araya geldi: "Rusya’yı mantığa döndürmek konusunda size güvenebileceğimi biliyorum"

06 Nisan 2023 12:38

Çin’e resmi ziyarette bulunan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Çin lideri Şi Cinping’e “Rusya’yı mantığa döndürmek konusunda size güvenebileceğimi biliyorum” dedi.

The Guardian’da yer alan habere göre, Çin’e üç günlük ziyaret gerçekleştiren Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile bir araya geldi.

Çin’in başkenti Pekin’de Büyük Halk Salonu önünde el sıkışarak poz veren iki lider, Rusya’nın Ukrayna’da açtığı savaş üzerine konuştu.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Çin lideri Cinping’e, “Rusya’yı mantığa döndürmek konusunda size güvenebileceğimi biliyorum” ifadelerini kullandı.

Macron'a ziyaretinde AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen de eşlik ediyor. Macron Ukrayna konusunda "Avrupa'nın sesi olmak istediğini" söylemiş ve Çin'e von der Leyen ile birlikte gelmesinin bu yaklaşımın altını çizdiğini kaydetmişti.

Macron dün Fransa'nın Pekin Büyükelçiliği'nde yaptığı konuşmada "Ukrayna'da barışa giden yol bulunmasında Çin'in önemli bir rol oynayabileceği" mesajını vermişti.