Gündem

Fiyat artışları için iktidardan yasa teklifi hazırlığı

28 Nisan 2024 07:34

Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, iktidarın fahiş fiyat uygulayanlara verilecek cezaları artırmayı amaçlayan bir yasa teklifinin hazırladığını aktardı. 

Babacan, bugünkü yazısının ilgili bölümünde, "Ticaret Bakanlığı’nın hazırladığı ve AKP’de son şekli verilen yasa teklifinde, bir türlü kontrol edilemeyen fiyat artışları için bu kez “piyasalara müdahaleyi kolaylaştırmak” amaçlanıyor. Hükümet, enflasyonun düşürülmesi konusunda mesafe alamayınca, “fırsatçı” olarak nitelendirdiği satıcılara yönelik önlemleri arttırmayı amaçladı. Tekel oluşturarak, belli bir ürünün fiyatını kontrol altına alanlarla ilgili işlemler hızlandırılacak." dedi. 

"Düzenlemeyle, denetim ve raporlama süreçleri kısalacak." bilgisini veren Babacan şöyle devam etti:

"Rekabet Kurumu bir soruşturma başlatıyorsa, bu soruşturma ile ilgili ön raporun hemen ardından tedbir uygulanacak. Bu sistem sadece gıda sektörü değil, tüm sektörler için uygulanacak. Özellikle inşaat sektöründeki tekelleşmenin önüne geçilmesinin amaçlandığı öne sürüldü. Haksız rekabet, anlaşarak fiyat artırma, tekelleşmeye dönük maddeler içeren teklifle, firmalara yönelik ihtar süreçleri de kısaltılacak."

Yazının tamamını okumak için tıklayın