Dünya

Filistin, İsrail ile yapılan tüm anlaşmaları askıya aldı!

25 Temmuz 2019 21:42

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail ile yapılan tüm anlaşmaları askıya aldıklarını açıkladı.

Filistin resmi haber ajansı WAFA, Ramallah'da Filistinli liderler ile düzenlenen toplantıda bu kararın alındığını bildirdi. Kararın, İsrail'in geçtiğimiz günlerde Filistinlilere ait 10 binayı yıkmasının ardından alındığı belirtildi.

Uluslararası topluma "İsrail'in işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Sur Bahir bölgesinde yer alan Vadi El-Hummus Mahallesi'ndeki yıkımları başta olmak üzere Filistin topraklarındaki ihlallerini durdurması için derhal harekete geçme" çağrısı yapan Mahmud Abbas şunları söyledi:

"Bizim halkımız haklarına kavuşmadığı sürece bölgede ve dünyada ne barış ne güvenlik ne de istikrar hakim olacaktır. Zaman uzasa da kısalsa da iğrenç işgal devleti çökecek ve kadim devletimiz bağımsızlığına kavuşacaktır."

Geçen günlerde İsrail, işgal altındaki Batı Şeria'da inşa ettiği tartışmalı duvara çok yakın Sur Baher köyünde Filistinlilerin evlerini yıkmaya başlamıştı. İsrail Yüksek Mahkemesi, Filistinlilerin yıkım kararının iptali için yaptıkları başvuruları, duvara yakın olan yerlerde inşaatın yasak olduğu gerekçesiyle reddetmişti.