Dünya

Filipinler Devlet Başkanı Duterte'den Katolik Kilisesi'ne: Böyle bir dine kimin ihtiyacı var?

Filipinler lideri, Katolik Kilisesi'nin 25 yıl içinde yok olacağını öngördü

27 Şubat 2019 09:33

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, Katolik Kilisesi'nin 25 yıl içinde yok olacağını öngördü. Katolik din adamlarının cinsel saldırı peşinde koştuklarını söyleyen Filipinler lideri, "Böyle bir dine kimin ihtiyacı var" diye sordu.

Sputnik'te yer alan habere göre, başkent Manila'daki bir toplantıda konuşan Duterte, Katolik din adamları için "Azdıklarında,….pu çocukları, rahibelerin peşinde koşuyor, eşcinsel iseler de erkek çocuklarının peşinde" diyerek "Böyle bir dine kimin ihtiyacı var?" sorusunu sordu.

Halkın bu yapılanların intikamını alacağını söyleyen Filipinler lideri, şu öngörüde bulundu:

"Bu Katolik Kilisesi ortadan yok olacak. Yaklaşık 25 yıl içinde kaybolup gidecek. Geriye bir şey kalmayacak, insanlar unutacak."

Öncesinde Papa Francesco, ilkin çok sayıda rahibenin tacize uğradığını açıklamış, ardından rahiplerin çok sayıda rahibeyi seks kölesi olarak kullandığını ilk kez kamu önünde kabul etmişti.

Papa Francesco, Katolik Kilisesi'nde çocuklara cinsel tacizle mücadele için Vatikan'da 4 günlük zirve düzenlemişti.

Duterte ise Katolik Kilisesi'ne hitaben,  "Adem onu (elmayı) yedi ve sonra kötülük doğdu… Kim bu aptal Tanrı? Eğer durum buysa o (Tanrı), aptal bir….pu çocuğu" sözleriyle  hafızalarda yer edinmişti. Filipinler lideri,  "Tanrı'nın varlığını kanıtlayan biri çıkarsa, istifa edeceğim" diye de meydan okumuştu.

Duterte, geçmişte bir kadına tecavüz ettiği ve birçok kişiyi öldürdüğünü söylemiş, 22 yıllık belediye başkanlığının ardından Temmuz 2016'da Filipinler Devlet Başkanı seçilmişti.