Spor

Fikret Orman: Beşiktaş'ı karıştırmak istiyorlar

01 Ağustos 2019 17:15

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman yeni sezon öncesi basın toplantısı düzenledi. Orman, “Beşiktaş’ta hep negatiflik üzerine çalışan bir ekip var. Beşiktaş’ta bir gündem yaratılmaya çalışılıyor. Asıl amaç Beşiktaş’ı karıştırmak” açıklamasını yaptı.

Fikret Orman'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“Hocamızla beraber iyi bir çalışma dönemi geçiriyoruz. Transferin bitmesine 1 ay var. Beşiktaş gibi bir takım için transfer yapmak dünyanın en kolay işi. Fakat sonrasında mali durum bizi zorluyor. Çalışıyoruz. Yoğunlaştığımız oyuncular var. 2 Eylül’e kadar mali açıdan en iyi transferleri yapacağız”

Quaresma tartışması

“Quaresma duygusal bir kişilik. Futbol hayatının en uzun dönemini Beşiktaş’ta geçiriyor. Etkileniyor böyle şeylerden. İçinizden biri bir haber yapıyor sonra kaos çıkıyor. Burası büyük bir kulüp. 1 sene daha sözleşmesi var. Gitmek isterse konuşuruz gitmek istemiyorsa kontratı var. Hocası da onu seviyor”

Orhan Ak’a gelen tepkiler

“Güzel bir sezona başlıyoruz. Beşiktaş mutlulukla büyüyen bir kulüp. Fotoğraf benim açımdan açık. Beşiktaş’ta hep negatiflik üzerine çalışan bir ekip var. Beşiktaş’ta bir gündem yaratılmaya çalışılıyor. Asıl amaç Beşiktaş’ı karıştırmak. Beşiktaş’ı karıştırmanın kime ne faydası var? Bırakın işimizi yapalım Yeni bir hocamız var ve ekibiyle geldi. Orhan Ak da Beşiktaş için çalışan pırlanta gibi bir çocuk. Bir kurumun içinde krizler olabilir. Beşiktaş içerisinde problem çıkarmaya çalışmak kulüp ruhuna aykırı”

Burak Yılmaz’ın kaptanlığı

“Takım kaptanına yönetim kurulu karar verir. Burak’ın liderlik yapısı, takım içerisindeki sahiplenmesi, oyuncular üzerindeki saygısı üst seviyede”

"Dorukhan Toköz kadro planlamamızda var"

"Kadro planlamamızda Dorukhan var. Ama oyuncu ve bizim menfaatlerimize uygun bir durum olursa konuşuruz. Futbol oyun düzenimizi değiştiriyoruz. Doğru transferler yapmamız lazım. Kagawa'nın gitmesini biz istemedik. Kagawa'nın İspanya aklında kalmış. 'Kal dedik' ama kalmadı. Sanırım bir takımla anlaşıyormuş. Bizde aldığının %40 altında bir rakama imza atacakmış."

"Beşiktaş’a başkan olduğumdan bu yana hemen hemen tüm departmanları profesyonelleştirdik. Beşiktaş’ta son dönemim. Arkamda bırakacağım mirasta iyi bir kulüp yapısı olmalı"

"Hakemleri baskı altına alma konusuna müsaade edilirse bunu biz de yapacağız"