Gündem

Fikret Bila: İktidar değişikliğinde yapılacak işler parti binalarına asılacak; ilk hafta Merkez Bankası, MİT, BDDK, SPK ve RTÜK başkanları değişecek

27 Ocak 2023 00:19

Halk TV yazarı Fikret Bila, iktidar değişikliğinde "ilk bir haftada, bir ayda, altı ayda, bir yılda yapılacak işlerin sıralaması konusunda" anlaşıldığını yazdı. Bila, yeni iktidarın ilk haftada yapılacakları şöyle sıraladı: "Yeni iktidar ilk bir haftada Merkez Bankası Başkanı, MİT Başkanı, Genelkurmay Başkanı, BDDK Başkanı, SPK Başkanı’nı değiştirecek. TRT Genel Müdürü, Anadolu Ajansı Genel Müdürü, RTÜK Başkanı ve Basın İlan Genel Müdürü de ilk etapta değiştirilecek."

Fikret Bila, Altılı Masa'nın miting meydanlarında ortak bir dil kullanacağını ve ortak sloganlarla halkın karşısına çıkacağını söyledi. Ortak afişler kullanılacağını dile getiren Bila, iktidar değişikliğinde ilk yapılacak işlerin parti binalarına liste ile asılacağını söyledi.

Halktv.com.tr'deki yazısında Bila, şu görüşleri dile getirdi:

"6 lider, iktidar değişikliğinde ilk bir haftada, bir ayda, altı ayda, bir yılda yapılacak işlerin sıralaması konusunda da ortak bir program üzerinde anlaşmış durumda. Üst düzey sivil ve askeri bürokraside yapılacak değişiklikler öncelikli olacak.

Siyaset üstü olarak tanımlanan bağımsız ve özerk olması gereken kurumlarda görev değişikliği öncelikli olacak. Yeni iktidar ilk bir haftada Merkez Bankası Başkanı, MİT Başkanı, Genelkurmay Başkanı, BDDK Başkanı, SPK Başkanı’nı değiştirecek. Mevcutların yerine 6 liderin de onayını alan isimler atanacak.

Aynı bağlamda TRT Genel Müdürü, Anadolu Ajansı Genel Müdürü, RTÜK Başkanı ve Basın İlan Genel Müdürü de ilk etapta değiştirilecek.

Yargının bağımsızlaştırılması da yeni iktidarın ilk hedefleri arasında. Bu amaçla Hakimler Savcılar Kurulu’ndan başlamak üzere yüksek yargıda da değişiklik yapılacak. 6’lı Masa iktidarının temel önceliği ekonomik önlemler, enflasyonla mücadele ve para politikası olacak."

Yazının tamamı için TIKLAYIN