Dünya

Fidan'la görüşen Putin: Türkiye'nin BRICS'e olan ilgisinden memnunuz

"Yakınlaşma isteğini destekleyeceğiz"

12 Haziran 2024 09:24

T24 Dış Haberler

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova'nın Türkiye'nin BRICS'e olan ilgisinden memnuniyet duyduğunu ve ortak ortak sorunları birlikte çözmeyi desteklediğini söyledi.

Salı günü Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile bir araya gelen Putin, "Türkiye'nin BRICS'in faaliyetlerine gösterdiği ilgiden memnunuz. Doğal olarak üye ülkelerle birlikte olma, yakınlaşma ve ortak sorunları çözme taahhüttü ve isteğini destekleyeceğiz" dedi. 

Güvenlik ve küresel arenada koordinasyon konularına değinen Putin, "Durum daha yakın işbirliği gerektiriyor; özellikle de parçası olduğumuz bölgenin ülkeleri arasında. Böylece daha etkili olabiliriz" diye konuştu. 

"Türkiye'ye minnettarız"

Putin, ayrıca Fidan'a Türkiye'nin Ukrayna'daki savaşın sonlanması için attığı adımlar nedeniyle teşekkür etti.

Rus lider toplantıda, "Türk dostlarımıza Ukrayna dahil kriz durumlarının çözülmesi için katkı yapma niyetleri nedeniyle minnettarız" dedi.

Putin, Türkiye'ye Ukrayna ile müzakere sürecine sağladığı katkı ve İstanbul'da görüşme yapılmasına izin verdiği için de teşekkür etti.

"Astana formatında görüşmeler devam etmeli"

Putin, görüşmede Rusya, Türkiye ve İran arasında yapılan Suriye'de çözüm için Astana formatında görüşmelerin devam etmesini istediklerini söyledi. 

Putin, "Suriye krizinin çözümü için önemli bir rol oynadık. Bence Astana formatının terörle mücadelenin sürmesi ve yapabileceğimiz her şeyi yapabilmemiz için sürmesi gerekiyor" diye konuştu.