Gündem

“FETÖ ile çözüm süreci böyle böyle başlar”

Soylu, Kaftancıoğlu’na cevap verirken ‘FETÖ’ ile ilgili dikkati çekici bir açıklama yaptı, gazeteci Barış Pehlivan tepki gösterdi

11 Haziran 2019 11:42

İptal edilen İstanbul seçiminin ardından AKP'nin propoganda faaliyetlerinde en öne çıkan isim olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu arasındaki polemikte tansiyon yükseliyor.  Soylu, terör örgütleriyle ilişkisi olduğunu iddia ettiği Canan Kaftancıoğlu'nun kendisine yönelik 'FETÖ üyesi' suçlamasına yanıt verirken dikkati çekici ifadeler kullandı. Gazeteci Barış Pehlivan, 'FETÖ üyesi' suçlamasına "Ben bu toprakların çocuğu olarak büyütüldüm" yanıtı veren Soylu'nun sözlerini tepki gösterirken "FETÖ ile çözüm süreci de böyle böyle başlar" dedi.

Eminönü'nde, deniz yolcu taşımacılığı yapan esnafla bir araya gelen Soylu, Canan Kaftancığlu’nun kendisine, “Süleyman Soylu'nun cemaat üyeliğini biliriz”şeklinde sözler söylediğini belirterek, “Doğru, bilirsin. Çünkü ben domuz yiyerek büyümedim. Çünkü ben bu toprakların çocuğu olarak büyütüldüm” dedi.

'FETÖ’ mensubu olmak suçlamasına dikkati çekici bir yanıt veren Bakan Soylu'nun ifadeleri şöyle:

“(…) Nasıl olsa bize ait bir değer yok ki kadıncağızda. Ortak değerimiz yok. Ezan değil, bayrak zaten hak getire. Sallayıp sallayıp duruyor. 'Süleyman Soylu'nun cemaat üyeliğini biliriz' diyor. Doğru, bilirsin. Çünkü ben domuz yiyerek büyümedim. Çünkü ben bu toprakların çocuğu olarak büyütüldüm. Topluma kapalı bir insan olarak büyümedim, ailem de topluma açık büyüdü. (…)”

Gazeteci Barış Pehlivan da Soylu’nun ifadelerinin ‘FETÖ’cü olmakla övünmek’ anlamına geldiğini belirtirken şu yorumu yaptı:

Kaftancıoğlu "Süleyman Soylu'nun cemaat üyeliğini biliriz" demiş; Soylu da "Doğru, bilirsin. Çünkü ben domuz yiyerek büyümedim. Çünkü ben bu toprakların çocuğu olarak büyütüldüm" demiş!

İçişleri Bakanı FETÖ üyeliğini bu toprakların çocuğu olmakla eşdeğer gösteriyor. Ört ki ölem!

Ne acıdır ki; İçişleri Bakanı FETÖ üyeliğini övünülecek bir şey gibi gösteriyor. Hayır, FETÖ üyeliği asıl bu toprakların çocuğu olmamaktır. Dilediğiniz kadar adam tutuklayın FETÖ'den, bu sözü söylediğiniz anda koca bir hiçtir yapılan. FETÖ ile çözüm süreci de böyle böyle başlar.