Gündem

Fethullah Gülen’i ziyaret eden AKP'li İnceöz: Vatan haini teröristler, CHP'ye destek veriyor

17 Haziran 2019 11:05

ABD'de Fethullah Gülen'i ziyaret ettiği sırada başörtüsü ile çektirdiği fotoğraf uzun süre gündemden düşmeyen AKP Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'nu "vatan haini teröristlerin desteklediğini" söyledi.

İnceöz, dün akşam AKP'nin İBB adayı Binali Yıldırım ile karşı karşıya gelen İmamoğlu hakkında sosyal medya hesabında bir mesaj paylaştı.

İnceöz, İmamoğlu'nun dün akşamki yayında "Bizim bu terör örgütleriyle, hiç birisiyle zerre ilişkimiz olamaz" sözünü hatırlattı ve şunları yazdı:

"Biz Ekrem Bey’in yalanlarını dinlemekten bıktık, O söylemekten bıkmadı Vatan haini teröristlerin CHP adayına verdikleri açık desteği buyurun birlikte izleyelim."

Gülen'i ziyaret etti, milletvekili seçildi

İnceöz, 2012’de Boston şehrinde Fetullah Gülen hareketi tarafından organize edilen ‘Kültür Günleri’ programına gitmişti. O tarihte 12 AKP milletvekilinden oluşan grup Pensilvanya'da Fetullah Gülen’le görüşmüştü. Bu vekiller, birlikte ikindi namazı kılıp hatıra fotoğrafı çektirmişti. Sosyal hayatında başörtüsü takmayan İnceöz, söz konusu Gülen ziyaretinde başörtüsü kullanmıştı.

"Hırsız değiliz demiyoruz" gafı

İnceöz, 2015'te 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarının yıl dönümünde Meclis'te yaptığı gaf ile uzun süre gündemde kalmıştı. İnceöz, “Biz hırsız değiliz' demiyoruz….Çünkü değiliz!” ifadelerini kullanmıştı.

Darptan suç duyurusu

2017 yılında ise o dönem Bağımsız Ankara Milletvekili olan Aylin Nazlıaka, Meclis'te kelepçeli bir eylem gerçekleştirmişti ve bazı AKP'li vekiller tarafından darp edilmişti. Nazlıaka, geçmişte HDP'li vekil Garo Paylan'ın üzerine yürüyen İnceöz'ün kendisini darp ettiğini belirterek suç duyurusunda bulunmuştu.