Spor

Fenerbahçe ve Beşiktaş, UEFA Konferans Ligi sahnesinde

09 Kasım 2023 01:23

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde 2023-2024 sezonu gruplarında 4. hafta maçları bugün oynanacak. Temsilcilerimizden Beşiktaş, saat 20.45'te evinde Bodo/Glimt, Fenerbahçe ise saat 23.00'te deplasmanda Ludogorets ile karşılaşacak. İki maç da Exxen'den canlı yayınlanacak.

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki üçüncü önemli organizasyonu UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde dördüncü hafta, bugün 8 grupta 16 maçla tamamlanacak. Turnuvada mücadelede eden Temsilcilerimizden Beşiktaş, D Grubu'nda Norveç temsilcisi Bodo/Glimt'i konuk edecek. H Grubu'nda yer alan Fenerbahçe ise deplasmanda Bulgaristan'ın Ludogorets takımına konuk olacak.

Fenerbahçe, Ludogorets'e konuk oluyor

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde 2023-2024 sezonu gruplarında 4. hafta maçları bugün oynanacak. Türk takımlarından Beşiktaş evinde Bodo/Glimt, Fenerbahçe ise deplasmanda Ludogorets ile karşılaşacak

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki üçüncü önemli organizasyonu UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde dördüncü hafta, bugün 8 grupta 16 maçla tamamlanacak. Turnuvada mücadelede eden Türk takımlarından Beşiktaş, D Grubu'nda Norveç temsilcisi Bodo/Glimt'i konuk edecek. H Grubu'nda yer alan Fenerbahçe ise deplasmanda Bulgaristan'ın Ludogorets takımına konuk olacak.

Teknik direktör İsmail Kartal yönetiminde bu sezon Avrupa arenasında oynadığı 9 müsabakanın tamamını kazanan sarı-lacivertliler, rakibini mağlup ederek gruptan çıkmayı garantilemek istiyor.

Grubunda 9 puanla lider durumda bulunan Fenerbahçe, bugünkü müsabakadan puan ya da puanlar alması durumunda gruptan çıkmayı garantileyecek.

İlk maçında Danimarka temsilcisi Nordsjaelland'ı 3-1, ikinci karşılaşmasında deplasmanda Spartak Trnava'yı 2-1 mağlup eden sarı-lacivertliler, son olarak evinde konuk ettiği Ludogorets'i de 3-1 ile geçmişti.

Fenerbahçe'de 10 eksik

Fenerbahçe, Ludogorets karşısında 10 oyuncusundan faydalanamayacak.

Sarı lacivertlilerde tedavileri süren Fred, Becao, Djiku, King, Serdar Aziz ve Mert Hakan Yandaş forma giyemeyecek.

Mert Müldür, Samet Akaydin, Bartuğ Elmaz ve Emre Mor da UEFA listesinde yer almıyor.

Cengiz Ünder dönüyor

Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Cengiz Ünder, Ludogorets karşısında kadroda yer alacak.

Ligde Antalyaspor karşısında maçın başında yaşadığı sakatlık nedeniyle uzun süre takımından ayrı kalan 26 yaşındaki oyuncu, Hatayspor ve Ludogorets maçlarının son anlarında forma giyerek sahalara dönmüştü.

Söz konusu müsabakaların ardından ağrıları nedeniyle ligde oynanan Pendikspor ve Trabzonspor müsabakalarında kadroya alınmayan Cengiz Ünder, teknik direktör İsmail Kartal'ın tercih etmesi durumunda Bulgaristan deplasmanında kadroda bulunacak.

Muhtemel 11

Teknik heyetin elinde orijinal stoper olarak yalnızca 17 yaşındaki Yusuf Akçicek var. Oosterwolde'nin tandemin solunda görev alması beklenirken ona İsmail Yüksek de eşlik edebilir. Beklerde ise forma Osayi-Samuel ve Ferdi'nin.

Kale İrfan Can Eğribayat'a, orta saha Crespo, Zajc ve Szymanski'ye emanet olacak. Kanatlarda Kent'e Tadic'in eşlik etmesi bekleniyor. Santrforda ise Batshuayi forma giyecek.

Beşiktaş, Bodo/Glimt'i ağırlıyor

Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu'nun 4. haftasında Norveç ekibi Bodo Glimt'i konuk edecek.

Norveç'te oynanan maçı 3-1 kaybeden Beşiktaş'ın grupta henüz galibiyeti bulunmuyor.

D Grubu'ndaki ilk maçında Club Brugge ile 1-1 berabere kalan siyah-beyazlı ekip, ikinci karşılaşmasında 2-0 öne geçmesine rağmen Lugano'ya 3-2 yenildi.

Beşiktaş, 4. hafta mücadeleleri öncesi 1 puanla grupta son sırada yer alıyor.

Bodo/Glimt ise 1'er galibiyet, beraberlik ve mağlubiyetin ardından topladığı 4 puanla 2. sırada bulunuyor.

Aboubakar dönecek

Hastalığı nedeniyle Gaziantep FK ve Bitexen Antalyaspor maçlarında forma giyemeyen Vincent Aboubakar'ın Bodo/Glimt mücadelesinde forma giymesi bekleniyor.

Takımla çalışmalara başlayan Kamerunlu oyuncu, teknik sorumlu Burak Yılmaz'ın görev vermesi halinde siyah-beyazlıların gol umudu olarak sahaya çıkacak.

Sakatlıkları devam eden Daniel Amartey, Omar Colley ve Arthur Masuaku'nun ise forma giyme ihtimali düşük olarak gözüküyor.

Aboubakar rekor kırabilir

Vincent Aboubakar, Avrupa'da bir gol sevinci daha yaşaması halinde 14 golle Beşiktaş'ın Avrupa kupalarında en golcü oyuncusu olan eski futbolcu Oktay Derelioğlu'nun rekorunu egale edecek.

Siyah-beyazlı formayla Avrupa kupalarında 13 golü bulunan Aboubakar, bugünki karşılaşmada iki gol attığı takdirde siyah-beyazlı ekibin Avrupa kupalarındaki en golcü futbolcusu olacak.