Spor

Fenerbahçe, Trabzonspor ve Başakşehir'in Avrupa'daki rakipleri belli oluyor

19 Haziran 2024 11:09

Avrupa kupalarına ikinci eleme turundan katılacak olan Fenerbahçe, Trabzonspor ve Başakşehir'in rakipleri bugün belli olacak

Bu sezon Avrupa'da ikinci turdan itibaren yer alacak Fenerbahçe, Trabzonspor, Başakşehir'in rakipleri bugün belli olacak. UEFA'nın Nyon'daki merkezindeki kura çekimi 13.00, 14.00 ve 15.00'te gerçekleşecek.

Süper Lig'i ikinci sırada tamamlayan Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu ve tur atlaması durumunda 3. ön eleme turundaki rakipleri bugün çekilecek kurada belli olacak.

Fenerbahçe seribaşı

Lig yolunda, Dinamo Kiev ile birlikte seribaşı durumunda bulunan Fenerbahçe, Sırbistan'ın Partizan ya da İsviçre'nin Lugano takımıyla eşleşecek.

Sarı-lacivertliler, bu turu geçmesi durumunda üçüncü eleme ve sonrasında play-off'tan yeni formattaki gruba kalabilecek.

Trabzonspor'un muhtemel rakipleri

Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda yer alan temsilcimiz Trabzonspor'un rakibi de bugün belirlenecek.

Kura çekimine seri başı olarak katılacak olan bordo-mavililer, 1. ön eleme turunu geçen takımlardan birisi ile eşleyecek. 2. ön eleme maçları 25 Temmuz ve 1 Ağustos tarihleri arasında oynanacak. Karadeniz ekibi de üçüncü ve play-off turlarını geçerse yeni formattaki gruba kalmış olacak.

Trazonspor'un muhtemel rakipleri: Ruzemberok - Tobol galibi, Kilmarnock, Silkeborg, Vojvodina, Llapi - Wisla Krakow galibi

Başakşehir'in rakipleri

Konferans Ligi 2. ön eleme turunda yer alan temsilcimiz Başakşehir'in rakibi 15.00'te belli olacak.

Başakşehir'in muhtemel rakipleri: Torpedo - Tirana mağlubu, Cherno More, Isloch - La Fiorita galibi, Sumqayit, Ruzemberok - Tobol mağlubu