Spor

Fenerbahçe nefes aldı: 7,5 ay sonra deplasman galibiyeti

VAR kararlarının damga vurduğu maçta Fenerbahçe, Kasımpaşa'yı 3-1 yendi

04 Mayıs 2019 22:01

Spor Toto Süper Lig'de VAR kararlarının damga vurduğu maçta Fenerbahçe, Kasımpaşa'yı 3-1 yendi, 7.5 aylık deplasman galibiyeti hasretini sonlandırdı. Sarı Lacivertliler, 4 maç sonra kazanırken; küme düşme hattından da iyice uzaklaştı.

Fenerbahçe, Kasımpaşa'yı 3-1 yendi, 16 Eylül 2018'deki 1-0'lık Atiker Konyaspor galibiyetinin ardından deplasmandan ilk üç puanı çıkardı.

VAR kararlarının damga vurduğu maça iyi başlayan Fenerbahçe, özellikle sol kanadı iyi kullanarak tehlikeler yarattı. Sarı Lacivertliler, gole yaklaşmasına karşın, 13. dakikada Harun'un büyük hatasında Kasımpaşa 1-0 öne geçti. Fenerbahçe, buna 7 dakika sonra yanıt verdi. Eljif Elmas'ın kafayla ağlara gönderdiği topta yan hakem önce ofsayt kararı verdi. VAR incelemesi sonrası gol geçerli sayıldı.

40. dakikada bu kez Soldado ağları havalandırdı. Ancak VAR incelemesi sonrası İspanyol oyuncunun golü iptal edildi. 72'de Veysel Sarı'nın Soldado'ya yaptığı hareketi önce hakem devam ettirdi. Ancak VAR incelemesi sonrası hakem Halis Özkahya, faulü tespit etti. Cezayayı içinde Valbuena'nın kullandığı serbest vuruşta top ağlarla buluştu ve Fenerbahçe, 2-1 öne geçti.

74'te Soldado, Kasımpaşa ağlarını havalandırdı. Yan hakem ofsayt bayrağını kaldırdı; ancak VAR incelemesi sonrası golün nizami olduğu tespit edildi ve Fenerbahçe 3-1 öne geçti.

Kalan dakikalarda iki takımın da çabası sonuç vermedi ve Fenerbahçe sahadan 3-1 galip ayrıldı. Bu sonucun ardından Kasımpaşa 38 puanda kaldı. Fenerbahçe ise puanını 37'ye çıkardı ve küme düşme hattından iyice uzaklaştı.