Spor

Fenerbahçe kazandı, Akhisarspor küme düştü

Fenerbahçe, sahasında konuk ettiği Akhisarspor'u 2-1 mağlup etti

11 Mayıs 2019 21:05

Süper Lig'in 32. haftasında Fenerbahçe, sahasında konuk ettiği Akhisarspor'u 2-1 mağlup etti. Bu sonuçla Akhisarspor, Spor Toto 1. Lig'e düşen ilk takım oldu.

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Akhisarspor'u Soldado ve Dirar'ın golleriyle 2-1 mağlup etti. Akhisarspor'u tam 4 maç aranın ardından yenebilen sarı-lacivertliler puanını 40'a yükseltti. 32. haftayı 25 puanla kapatan Akhisarspor'un ise matematiksel olarak küme düşmesi kesinleşti. Ege temsilcisi, gelecek sezon Spor Toto 1. Lig'de mücadele edecek.

Fenerbahçe'de Mehmet Topal 8. dakikada hava topuna çıktıktan sonra ters bir şekilde ayağını bastı ve sakatlık geçirdi. Milli oyuncu oyuna devam edemedi ve yerini Victor Moses'a bıraktı.

Maçta ilk 20 dakikalık bölüm golsüz eşitlikle geride kaldı.

Fenerbahçe'nin ilk iki isabetli şutu da gol oldu

Bu dakikadan sonra rakip kaleye baskı kurmak isteyen Fenerbahçe aradığı golü 28. dakikada buldu: Isla'nın sağ kanattan ortaladığı topa ön direkte Dirar yükseldi. Onun dokunamadığı topu Fatih tokatladı, Soldado önüne düşen topa gelişine vurdu ve takımını öne geçirdi. İspanyol golcü bu sezon Süper Lig'deki 6. golünü kaydetti.

Dirar 30. Dakikada Fenerbahçe’yi öne geçirdi

Mücadelede 30. dakika oynanırken bu kez Dirar takımı adına gol kaydetti! Hasan Ali'nin ters topunu Isla sağ kanattan dışarıya doğru çıkardı. Ceza alanı ön çizgisinden Dirar'ın gelişine nefis vuruşunda top köşeden ağlara gitti ve skor 2-0'a geldi. Nabil Dirar bu sezon Fenerbahçe formasıyla Süper Lig'de ilk kez gol sevinci yaşadı.

Fenerbahçe'nin maçtaki ilk iki şutu da isabetli oldu ve her iki şutta da gol geldi.

Fenerbahçe 33. dakikada yine çok etkili geldi: Sol kanattan Valbuena'nın ortaladığı topa kale önündeki Soldado dokunamadı. Top doğrudan auta çıktı.