Spor

Fenerbahçe'den Merih Demiral hamlesi

02 Temmuz 2023 13:47

Fenerbahçe, kendi altyapısından yetişen ve şu anda Atalanta'da top koşturan milli stoper Merih Demiral'ı kadrosuna katmayı planlıyor. Başkan Ali Koç'un yürüttüğü görüşmeler ve Merih'in İtalya'daki son durumu transferde yeni bir sayfa açabilir!

Sarı-lacivertliler, milli stoperi kadrosuna katmak için girişimlere başladı. Başkan Ali Koç'un bu transferi çok istediği ve görüşmeleri bizzat yürüttüğü öğrenildi.

Koç'un, Merih ile görüşüp “Yuvana dön” diyeceği ifade ediliyor. Hatırlanacağı gibi Merih Demiral, sarı-lacivertli altyapıdan yetişmesine rağmen A Takım'da hiç oynamadan 2016'da Alcanenense'ye transfer olmuştu.

Sporting, Alanyaspor, Sassuolo ve Juventus derken milli stoper geçen sezon başı Atalanta'ya 22 milyon Euro karşılığı imza atmıştı. Fenerbahçe, ‘Komando' lakaplı 25 yaşındaki futbolcunun transferi için kiralamanın da aralarında bulunduğu farklı formülleri inceliyor.

Hocasıyla kavgalı

Merih Demiral, Atalanta'nın en önemli yatırımlarından biriydi. Ancak sezonun ikinci bölümünde bir anda oynama süresi azaldı. İtalyan basınındaki iddialara göre uzun yıllardır kulübün teknik direktörlüğünü yapan Gasperini ile Merih kavga etmişti. İtalyan çalıştırıcının Merih'i takımda istemediği belirtiliyor.