Spor

Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım sesleri; 2018'in rövanşı yakın

Kongre ve Divan üyeleri, Yıldırım'ın aday olması için noter onaylı imzalı beyanname toplamaya başladı

13 Mayıs 2024 14:07

T24 Haber Merkezi

Fenerbahçe'de eski başkan Aziz Yıldırım'ın adaylığı yönünde gelen sinyaller giderek güçleniyor. 

Sezon biterken ve Fenerbahçe'de seçimli Kongre yaklaşırken Kongre ve Divan üyeleri, Yıldırım'ın aday olması için noter onaylı imzalı beyanname toplamaya başladı. 

Sports Digitale Genel Yayın Yönetmeni Yağız Sabuncuoğlu'nun paylaştığı Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği Yüksek Divan Kurulu'na yönelik beyannamede, "Tüzük hükümleri gereğince yapılacak olan 2024 yılı olağan seçimli genel kuruluna Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği Başkanlığı'ma seçilmesi için Şefik Şevki Yıldırım oğlu, 2 Kasım 1952 doğumlu, derneğimizin (redakte) sicil numaralı üyesi Azizi Yıldırım'ı teklif ettiğini beyan ederim" ifadelerinin yer aldığı görülüyor. 

Sabuncuoğlu daha önce Yıldırım'ın eski yönetimlerinde görev alan isimlere "Hazır olmaları ve kendinden haber beklemeleri" yönünde talimat verdiğini belirtmişti.

Play Spor ise Yıldırım'ın adaylığını resmen ilan etmek için Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansının matematiksel olarak bitmesini beklediğine işaret etmişti. 

Beyannamelerin toplanmaya başlaması, Yıldırım'ın Ali Koç'un karşısında ikinci aday olarak seçimlere gireceği yönündeki iddiaları güçlendirdi. 

Fenerbahçe futbolda Aziz Yıldırım'ın yönetiminde 21 sezonda 6 defa Süper Lig şampiyonu oldu. 

Ali Koç, 2018 yılında yapılan kongrede Yıldırım'ı yenerek kulübün başkanı seçilmişti.