Spor

Fenerbahçe'de 17'de 17'nin sırrı sistemde gizli

25 Ekim 2023 09:14

Fenerbahçe bu sezon ligde ve Avrupa'da önüne geleni devirirken, sarı lacivertlilerin bu başarısının sırrının sistemde gizli olduğu öne sürüldü.

Sezon başından bu yana oynadığı 17 resmi maçı da kazanan Fenerbahçe'de teknik direktör İsmail Kartal'ın başarısının sırrı, sistemde saklı. Sabah Gazetesi'nin haberine göre; deneyimli çalıştırıcının dizilişi 4-3-3 veya 4-2-3-1 gibi görünse de takım hücuma başlarken bambaşka bir sisteme geçiyor.

Top kendilerindeyken 2-3-5 şeklinde sahada yer alan Kartal'ın ekibi, Becao-Djiku ikilisiyle geride bekliyor. Orta üçlüyü ise Fred, İsmail Yüksek, Osayi-Samuel oluşturuyor. Oyun Fred'in tarafından kuruluyor. Top kaybında İsmail ve Osayi gibi çabuk iki isim şok pres uyguluyor.

Kanarya'da ileri beşliyi ise Ferdi, Tadic, Dzeko, Szymanski ve İrfan Can oluşturuyor. Rakiplerin 5-4-1'ine karşılık 2-3-5 dizilişiyle son hat üzerinde rakip savunma ile 5'e 5 olunması sağlanıyor.

Hücumdayken 2-3-5 gibi cesaretli bir sistem tercih edilirken işin savunma yönü de oldukça başarılı. Bu sezon ligde sadece kalesinde 5 gol gören Fenerbahçe, top kaybında hemen 4-5-1 şekline bürünüyor. 62 yaşındaki çalıştırıcı, rakibi karşılarken Osayi, Becao, Djiku, Ferdi dörtlüsünün hemen geriye gelip pozisyon almasını istiyor.