Spor

Fenerbahçe'nin Union Saint-Gilloise karşısındaki ilk 11'i belli oldu

Cengiz Ünder, sarı-lacivertli ekibin en büyük kozlarından olacak.

07 Mart 2024 19:00

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu ilk maçında bugün Belçika'nın Union Saint-Gilloise takımı ile deplasmanda karşılaşacak. RSC Anderlecht Stadı'nda (Lotto Park) oynanacak müsabaka TSİ 23.00'de başlayacak. Karşılaşma EXXEN'den canlı yayınlanacak. 

Portekiz Futbol Federasyonu'ndan hakem Joao Pinheiro yöneteceği karşılaşmada Pinheiro'nun yardımcılıklarını Bruno Jesus ve Luciano Maia yapacak.

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde H Grubu'nu lider tamamlayarak direkt son 16 turuna katılmaya hak kazanan sarı-lacivertliler, ilk maçında avantajlı bir skor arayacak.

Müsabakanın rövanşı, 14 Mart Perşembe günü Ülker Stadı'nda oynanacak.

Fenerbahçe'de 2 eksik var

Fenerbahçe, zorlu deplasmanda 2 oyuncusunu sakatlık nedeniyle oynatamayacak.

Sarı-lacivertli takımda sakatlıkları bulunan İrfan Can Kahveci ile Joshua King, Union Saint-Gilloise karşısında forma giyemeyecek.

Bu isimlerin yanı sıra İsmail Kartal, UEFA kadrosunda yer almayan Mert Müldür, Serdar Aziz ve Serdar Dursun'dan da yararlanamayacak.

Konferans Ligi'ndeki 15. sınav

Sarı-lacivertli ekip, Avrupa futbolunun 3 numaralı organizasyonunda bugün 15. maçını oynayacak.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde daha önce yaptığı 14 maçta 10 galibiyet ve 4 yenilgi yaşadı. Söz konusu müsabakalarda 38 gol atan Fenerbahçe, kalesindeki 19 gole engel olamadı.

Belçika ekibinde son durum

Belçika ekibinde Loic Lapoussin, sakatlığını atlattı ve takımla birlikte çalışmalara başladı. Sakatlığının ardından takıma pazartesi günü dönmesi beklenen Kevin Mac Allister’ın ise idmanlara başlamak için 1-2 güne daha ihtiyacı olduğu ve Fenerbahçe maçında forma giymesinin zor olduğu öğrenildi.

Belçika Ligi’nde hafta sonu oynanan Leuven karşılaşmasında sakatlanan Lazare Amani’nin durumu ise belirsizliğini koruyor. Belçika ekibinde uzun süreli sakatlıkları bulunan Kevin Rodriguez ve Fedde Leysen’in ise Fenerbahçe karşısında oynaması beklenmiyor.

İki isim öne çıkıyor

Belçika ekibinin bu sezon yakaladığı çıkışta iki isim sergilediği performansla dikkat çekiyor. Saint-Gilloise’nın İspanyol orta sahası Cameron Puertas bu sezon tüm kulvarlarda çıktığı 41 maçta 8 gol atarken, 19 da gol pası verdi.

Belçika temsilcisinin Cezayirli santrforu Mohamed Amoura ise 36 maçta 22 kez fileleri havalandırırken 6 da asist yaptı. Öte yandan sarı-lacivertlilerde Gustaf Nilsson da dikkat edilmesi gereken bir diğer isim.

İlk 11'ler

Union SG: Moris, Sykes, Burgess, Machida, Castro-Montes, Vanhoutte, Sadiki, Teklab, Amoura, Puertas, Nilsson

Fenerbahçe: Livakovic, Osayi, Djiku, Çağlar, Oosterwolde, İsmail, Fred, Cengiz, Szymanski, Tadic, Batshuayi.